Input your search keywords and press Enter.

Završen boravak arapskih agenata u Dubrovniku: U budućnosti brojniji posjetitelji s Bliskog istoka

U Dubrovniku je od 6. do 8.prosinca boravila delegacija 27 turističkih predstavnika, vlasnika najvećih turističkih agencija i medija iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Kuvajta koji će boraviti u Hrvatskoj na sedmodnevnom studijskom putovanju kako bi što uspješnije predstavili naše turističke destinacije u svojim zemljama.

Boravak i obilazak Hrvatske završen je u Dubrovniku gdje su kroz dva dana upoznali najvažnije dubrovačke znamenitosti i otovrene muzeje i atrakcije,te obišli nekoliko otvorenih hotela Excelsiro, Hilton Imperial ,Sheraton u Župi dubrovačkoj, te Rixos Libertas koji je bio i domaćin njihovog boravk.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, u nedjelju je za arapske agente organizirala i prezentaciju turističke ponude Dubrovnika, pokazan im je i spot jedne od najvećih estradnih zvijezda Bliskog istoka Najwe Karam, koji je snimljen prošlog ljeta u Dubrovniku,a pozdrave im je uputila direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić.

Poseban interes agenti pokazali su i za hrvatske otoke , te najavili povratak u našu zemlji i obilazak otoka u blizini Dubrovnika. Svi predstavnici agencija izrazili su svoje veliko zadovoljstvo i oduševljenje našem zemljom, najavivši početak brojnijih posjeta turista sa Bliskog istoka i Afrike. Kao dio istog putovanja, sutra će u Dubrovnik doputovati snimateljska ekipa MBC TV iz Dubaia, koja će snimati dva dana u Dubrovniku i tim putem promovirati na najbolji mogući način prirodne i kulturne ljepote našeg grada. Turisti iz arapskih zemalja bolji su potrošači od europskih turista, a uz obilaske kulturnih i prirodnih atrakcija vrlo im je važan shopping, kao i dobra gastronomska ponuda posebno restorani s Halal certifikatom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.