Input your search keywords and press Enter.

Zašto je hidroizolacija toliko bitna? – DRACO vam donosi 4 razloga

Najbitnije je koristiti samo visokokvalitetne materijale i pružite svojoj
hidroizolaciji njegu koju zaslužuje. Sve ostalo će doći samo.

Pri pomisli na građevinske radove u kupaoni ili kuhinji, svima nam je u jednom trenutku u planu bilo postavljanje hidroizolacije. I iako nam se to čini kao standardan dio procedure pri radovima u kupaoni i kuhinji, nismo ni svjesni koliku važnost ima dobar materijal i tehnika pri samom postavljanju.
Hidroizolacija je jedan od najvažnijih, iako se često zanemaruje, problema zbog nedovoljne izloženosti betonskoj tehnologiji. Većinu vremena na to se gleda kao na smetnju, a ne kao na značajan problem. Međutim, zanemarivanje može pogoršati problem i ostaviti vaš zid poplavljenim, dajući vašim prostorijama, osim ružnog izgleda, nezdravo okruženje.
Po odgovore i savjete zašto je hidroizolacija bitna otišli smo u DRACO, tvrtku koja se bavi proizvodnjom raznovrsnog građevinskog materijala.

Jedan od očitih razloga je zaštita unutarnjih prostora od prodiranja vode

Interijer vašeg doma obično je izložen raznim nepredvidivim vremenskim uvjetima kao što su sunčeve zrake i kiša. To uključuje i zidove i podove pa sve do temelja i izolacije. Čak i ako koristite čelik, beton i druge materijale za brtvljenje zidova tijekom izgradnje, oni će se lomiti i hrđati. Hidroizolacija će vam zapravo pomoći u izbjegavanju oštećenja od vode, dajući vašoj novonastaloj strukturi zdrav, robustan početak.

Drugi razlog je već spomenuti potencijalan razvoj zdravstvenih problema

Kada vlaga dosegne vaše zidove i stropove, potiče rast plijesni i gljivica. To stvara spore, koje uzrokuju niz zdravstvenih problema. Spore se potiskuju u zrak, a kada ih udahnete, odmah putuju do pluća, gdje mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme. Obično je najbolje hidroizolirati svoju kuću na vrijeme kako biste zaštitili sebe i svoju obitelj.
Još jedan od razloga je i ušteda vašeg novca
Hidroizolacija vašeg doma ima brojne beneficije. Iako se hidroizolacija vaše kuće može činiti zastrašujućim pothvatom, trošak postupka može biti i financijski udarac. Stručnjaci uvijek kažu da je sprječavanje ipak bolje od sanacije koja kasnije bude i kompliciranija i slijedom toga skuplja. Preporučljivo je to zamisliti kao dugoročnu investiciju koja će se isplatiti tijekom godina trajanja. Dakle, umjesto da budete iznenađeni cijenom hidroizolacije vaše nekretnine, imajte na umu da je cilj riješiti dugoročni, a ne kratkoročni problem. Uzmete li i zdravlje u tu računicu, dobitak je neprocjenjiv.

Posljednji, ali ne manje bitan razlog je da hidroizolacijom ulažete u svoju dugotrajnu udobnost

Naime, otkrilo se da ukoliko se u samom početku novog gradilišta odradi hidroizolacija, to uvelike utječe na smanjenje vlage kroz cijeli objekt (zgrada ili kuća). Samim time, ti prostori su u startu ugodniji za život. Generalno, ukoliko dovoljno rano krenete razmišljati o vlazi, utoliko ćete kasnije morati puno manje to činiti.
Ukoliko ne znate odakle početi s traženjem materijala i još savjeta, osoblje tvrtke DRACO uvijek vam je na raspolaganju, a cijeli njihov asortiman koji je prepun svega potrebnog za hidroizolaciju možete pronaći na dracostore.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)