Input your search keywords and press Enter.

Žarko Knego – Jedini Hrvat na TCR Eastern Europe

Proteklog je vikenda kod Budimpešte na F1 stazi Hungaroring održana međunarodna automobilistička utrka Laptiming Cup. Time je i službeno počela sezona bodovanja FIA CEZ
Prvenstva srednjoeuropske zone te sedam nacionalnih prvenstava auto utrka na kružnim
stazama, ESET Cup Series i regionalno natjecanje TCR Eastern Europe.
Hrvatska i ove godine ima jedinog predstavnika na utrkama TCR Eastern Europe, člana AK Dubrovnik Racing Žarka Knego koji će u novoj Cupri Leon Competition TCR pokušati nadmašiti rezultate iz prijašnjih sezona.
Žarko Knego je nakon vrlo stresnog treninga prošao kvalifikacije te je u subotu startao s petnaeste pozicije u prvog utrci. Iako je vremenska prognoza bila vrlo nepovoljna, a uvjeti na stazi neugodni, do samog početka utrke u 16 sati vremenske prilike su se popravile i uvjeti za kvalitetnu vožnju su bili zadovoljeni.
Knego je svoju prvu utrku u sezoni TCR Eastern Europe 2022. završio na jedanaestom mjestu. Pobjednik prve ovosezonske TCR Eastern Europe utrke je poljski vozač Bartosz Groszek, drugo mjesto je zauzeo Mato Homola iz Slovačke dok je treći bio Milenko Vuković iz Švicarske.
Nedjeljno jutro je donijelo bolje uvjete na stazi Hungaroring, te je u 10:40 sati počela druga ovosezonska utrka. Jedanaesta startna pozicija našem Žarku Knegu nije omogućila dobar konačni plasman te Knego završava drugu utrku nakon 13 krugova na 13. mjestu. Knego je trinaest krugova odvozio u vremenu od 25:54.775 minuta. U ovoj utrci sam rezultat nije bio od presudne važnosti nego je bila iskorištena za trening nakon udesa kako bi se mogli ukloniti nedostaci na automobilu za buduće utrke. Optimizam nas ne napušta, te imamo vjeru u odlične buduće rezultate jer nismo odustali nakon udesa i velike materijalne štete.
Iako je kroz ciljnu liniju prvi prošao Slovak Mato Homola pobjednik druge vrlo dramatične utrke je Jáchym Galáš iz Češke, drugoplasirani je Petr Semerád također iz Češke te je na trećem mjestu Švicarac Milenko Vuković. S obzirom na neregularni manevar Homole koji je izravnim kontaktom pokušavajući preuzeti prvu poziciju Vukovića spustio na četvrto mjesto, suci su kaznili Homolu te je u konačnici završio na šestom mjestu.
Sljedeća utrka će se održati 4. i 5. lipnja u Austriji – Red Bull Ring. Nakon toga se družimo u Poznanu u Poljskoj od 24. do 26. lipnja, a Hrvatska će TCR Eastern Europe udomaćiti na Grobniku 23. i 24. srpnja.

TCR Team Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)