Input your search keywords and press Enter.

Sinoć je u Stonu započeo glavni dio programa 5. Festivala soli, otvorenjem izložbe Ston – nekad i danas i programom Vino, sol & jazz. U opuštenoj atmosferi posjetitelji su uživali u probranim vinima i kamenicama, te jazz glazbi pod zvjezdanim nebom iznad Stona i Solane.
U Atriju Kneževa dvora u Stonu otvorena je vrlo zanimljiva izložba fotografija Ston – nekad i danas nastala inicijativom organizatora Festivala soli i Turističke zajednice općine Ston. Fotografsko oko Stonke Sandre Vuletić snimilo je dvadesetak motiva prema predlošcima starih fotografija koje je prije nekoliko godina sakupila i objavila Matica hrvatska Ston. Nastala je tako ova posebna izložba poznatih motiva Stona s konca 20. stojeća i danas, obilježena posebnim senzibilitetom umjetnice koja se amaterski bavi fotografijom već duži niz godina i koju je publika Festivala soli imala prigode upoznati kroz izložbu organiziranu 2018.
Događanje Vino, soli i jazz u Solani Ston u organizaciji EVENT LAB – a Dubrovnik i Udruge školjkara Ston, publici je ponudilo kušanje malostonskih kamenica sljubljenih s nekim od najboljih lokalnih vina Pošipa, Plavca malog, konavoske Malvasije i drugih uz jazz trio koji čine Alan Polzer, Teo Martinović i Ivan Bonačić.
Program Festivala soli Ston nastavlja se danas likovnim programom ART park, u parku Komarda ako dozvole vremenski uvjeti, predstavom za djecu Čarobni grah u izvedbi Kulturne udruge Aster i zabavom uz Tonku Balonku u Solani Ston. U večerašnjem programu sudjeluje i udruga Djeca Pelješca s humanitarnom prodajom njihovih proizvoda.
U slučaju kiše predstava će biti izvedena u Kneževom dvoru, a likovna radionica održana u Velikom Kaštilu.
Svakodnevno organizirano vođenje solanom Priča o solani na rasporedu je u 18.30 sati, dok se na žalost zbog kiše program Vađenje soli morao otkazati.
Pozivamo Stonjane i njihove goste da nam se i danas pridruže na ovim programima, COVID potvrde potrebne su za roditelje u pratnji najmlađih za koje potvrda nije potrebna.

za Udrugu Amorette Mislav Ćimić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)