Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je danas radove na uređenju zelenog parka između Vukovarske ulice i Ulice Andrije Hebranga, na dijelu kod raskrižja Lapad stanica.

Gradsko komunalno poduzeće Vrtlar rano jutros započeo je radove u sklopu projekta uređenja zelene zone, uklonjeno je nekoliko trulih stabala uz krajnji dio parka prema bivšoj prometnici u Ulici Andrije Hebranga, gdje će se zasaditi nova hortikultura. Zeleni dio djelomično će se proširiti, a objekt brze prehrane će biti uklonjen. U parku će se izraditi staza za šetnju i postaviti nove klupe, od kojih će dio biti „pametne klupe“ na kojima se mogu puniti elektronički uređaji. Započeti su i pripremni radovi za gradnju zelenog otoka s druge strane nekadašnje prometnice kako bi se spriječilo nepropisno prometovanje ovom ulicom.
Cjelovit projekt uključit će i uređenje područja ispred gradskog bazena kako bi se ovaj dio grada ozelenio i hortikulturno povezao s nedavno uređenim parkom Batala i raskrižjem Lapad stanica.

Doris Alavija, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.