Input your search keywords and press Enter.

U sklopu novog programa “Dan s dogradonačelnikom” zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž održao je jutros redovne tjedne kolegije s pročelnicima upravnih odjela za promet i komunalne djelatnosti te njihovim suradnicima.
Pročelnica UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte Irena Kričković Labaš i voditelji pojedinih odsjeka unutar Odjela izvijestila je zamjenika Raguža o tijeku izvođenja pojedinih projekata i redovnih aktivnosti.

Žalbeni postupak za odabir izvođača radova na izgradnji skloništa za životinje ističe idući tjedan kada se očekuje i potpisivanje ugovora, te početak radova.

Na užem području Grada, završeni su radovi asfaltiranja na Nuncijati i na Gornjem Konalu. U tijeku su radovi u ulicama Natka Nodila i Silvija Strahimira Kranjčevića. Do 20. studenog očekuje se završetak grubih radova na sanaciji zida uz prometnicu u Ulici Andrije Hebranga.

Na području Nove Mokošice izvedeno je više od 1.000 metara nogostupa. U ulicama Od izvora i Marina Kneževića osigurana je nesmetana pješačka komunikacija čime je postignuta i veća sigurnost pješaka, a izgrađene su i stepenice na spoju Ulice Od dolaca i Marina Kneževića kako bi se osigurao lakši pristup autobusnoj stanici. U tijeku su radovi na sanaciji 300 metara nogostupa i izmjeni cjevovoda u Vinogradarskoj ulici. Do kraja studenog započet će i radovi na izgradnji autobusnog ugibališta i nogostupa u Staroj Mokošici.

U tijeku je izrada projekte dokumentacije za izgradnju lijevog skretača na izlazu iz Ulice II. Dalmatinske brigade na D8., te idejnog projekta za Ulicu Dr. Ante Starčevića. Nakon što je obavljen snimak cijele trase pristupilo se izradi idejnog projekta Vukovarske ulice, koja se prema GUP-u definirana kao četverotračna cesta na potezu od INA-ine crpke do Lapad stanice.

Proračun ovog odjela za 2016. planira se na 50 milijuna kuna, a u isti je uvršten veliki broj prijedloga građana. Među najznačajnijim projektima u idućoj godini istaknuta je izgradnja prometnice za zgrade HRVI u Mokošici s cjelovitom infrastrukturom, početak radova na obuhvatu Groblja Dubac, završetak šetnice Nika i Meda Pucića, te radovi u ulicama Frana Supila, Kardinala Stepinca i Liechtensteinovom putu, ali i nastavak započetih projekata na komunalnom uređenju Mokošice, koji će se realizirati u prvom šestomjesečnom razdoblju.

Dio prijedloga građana pristiglih na javni poziv Gradonačelnika regulirat će se izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna, dok će se ostatak prijedloga uvrstiti u Proračun za 2016. sukladno mogućnostima, rekao je pročelnik UO-a za komunalne djelatnosti Marko Miljanić. Proračun Odjela za 2016. godinu planira se na gotovo 75 milijuna kuna.

Nakon kićenja povijesne jezgre, voditeljica odsjeka za javnu rasvjetu Maja Brzić izvijestila je kolegij da se danas započelo s blagdanskim uređenjem ostatka grada, najprije na potezu od Kantafiga preko Obale pape Ivana Pavla II do Batale. U Lozici će se postaviti 48 stupova javne rasvjete, a planirana je i izgradnja nogostupa. Radi se o dionici dugoj 1,5 kilometara. Na zahtjev stanovnika uvedena je dodatna autobusna linija.

Voditelj Službe komunalnog redarstva Pero Šimunović rekao je da je u fokusu rada odjela tijekom jesenskog razdoblja uređenje javnih površina. Pet djelatnika privremeno je premješteno na poslove obračuna komunalne naknade, a jedan komunalni redar zadužen je za detektiranje kvarova na javnoj rasvjeti.

Po pitanju procesa legalizacije, na kolegiju je rečeno kako je od početka postupka na području Grada Dubrovnika predano 5 440 zahtjeva, a do današnjeg dana ih je riješeno 4 801, što je postotak od preko 88 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *