Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić susrela se u srijedu, 29. svibnja sa sudionicima projekta „Active NGO’s“, u okviru partnerskog sastanka održanog jutros u Lazaretima.

 

Zamjenica Tepšić je zaželjela svima dobrodošlicu, posebno spomenuvši Rigu koja ima zanimljivu povezanost s Dubrovnikom s obzirom na to da njihov glavni trg krasi statua viteza Rolanda iz 19. stoljeća, a Dubrovnik ove godine slavi 600. obljetnicu postavljanja Orlandovog stupa, jednog od simbola Grada. Također je naglasila kako je najveći izazov u Dubrovniku adekvatna lokacija za razne udruge i na tome gradska uprava predano radi kako bi se situacija poboljšala. Kao pozitivan primjer navela je Centar za mlade koji će uskoro djelovati u novouređenom prostoru u Luci Gruž.

 

Tom prilikom je istaknula participativno budžetiranje čiji se pilot projekt uspješno održao u školama i koji će se kasnije proširiti na lokalno stanovništvo, s ciljem bolje dvosmjerne komunikacije  gradske uprave i građana.

 

Projekt „Active NGO’s“ se razvio na temelju primjera dobre prakse „NGO HOUSE“ u Rigi s ciljem da se elementi latvijskog primjera prenesu na ostale partnere uz mreži. Svrha „NGO HOUSE“ je osnažiti civilno društvo, osvijestiti ulogu građana o mogućnostima doprinosa zajednici i suradnji s gradskom administracijom.

 

U projektu sudjeluju Riga kao nositelj, Siracusa, Santa Pola, Brighton & Hove City Council, Espoo i DURA.

 

 

 

Željka Surla
Viši stručni suradnik III

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *