Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica Šimac Bonačić u posjeti Udruzi slijepih Dubrovačko – neretvanske županije

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić posjetila je Udrugu slijepih Dubrovačko-neretvanske županije povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se još od 1964. godine obilježava na dan 15. listopada, dok se u Hrvatskoj započeo obilježavati 1996. godine.

 

Zamjenica Šimac Bonačić prilikom posjeta udruzi istaknula je kako je svjesna da se osobe s invaliditetom, u ovom slučaju slijepe i slabovidne osobe, susreću s jako puno problema ne samo na lokalnoj već i na državnoj razini, ali da je Grad Dubrovnik uvijek spreman pomoći kako bi se ti svakodnevni problemi barem malo ublažili.

“Programe Udruge slijepih Dubrovačko-neretvanske županije Grad Dubrovnik preko socijalnih programa javnih potreba sufinancira s iznosom od oko 70 tisuća kuna”, kazala je zamjenica Šimac Bonačić.

Tijekom posjeta članovi Udruge izvijestili su zamjenicu Šimac Bonačić i o putu u Vukovar u čijoj je realizaciji pomogao i Grad Dubrovnik.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je nabavio i specijalizirano vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom, a koje je počelo s radom 3. studenog 2014. Cjelokupni trošak nabave i rada vozila pokriva Grad Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *