Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica Šimac Bonačić u obilasku radova na projektima iz društvenih djelatnosti na Osojniku i Solitudu

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić sa suradnicima je u petak obišla radove na društvenoj infrastrukturi na Osojniku gdje je u tijeku adaptacija zgrade škole i vrtića, te izgradnja boćališnog terena.

Zbog povećanog broja djece na Osojniku, nakon što je prošle pedagoške godine zgrada škole adaptirana za prihvat vrtićke skupine, ove godine od rujna vrtić otvara i drugu skupinu za djecu vrtićke i jasličke dobi. Na području Grada Dubrovnika, Osojnik ima najveći postotak djece do 12 godina, te će uskoro biti potrebno proširiti kapacitete i vrtića i škole, naglasili su mještani. Dogovoreno je kako će gradske službe provjeriti imovinsko pravne odnose i statiku sadašnje zgrade škole, te sukladno tome pokrenuti postupak za moguću nadogradnju zgrade za potrebe sve djece vrtićke i školske dobi.

Zamjenica Šimac Bonačić obišla je i radove na boćalištu. Novo boćalište s četiri staze nalazi se neposredno uz igralište i zadovoljava sve uvjete za organizaciju natjecanja. U gradnji sudjeluju mještani dobrovoljnim radom, a materijal je financirao Grad Dubrovnik. Iznos ukupnog ulaganja s pripremom terena i  rasvjetom je 150 tisuća kuna. Zamjenica Šimac Bonačič pohvalila je participaciju mještana u različitim društvenim projektima, što znatno snižava ukupnu vrijednost investicije.

Ovom prilikom zamjenica Šimac Bonačić posjetila je i dječje igralište u Solitudu. Dogovoreno je kako će se igralište nadopuniti novim spravama, a sljedeća faza projekta je postavljanje sprava za vanjski fitness i igralište za „mini basket“ uz postojeće dječje igralište, čime će se zaokružiti uređenje ovog malog centra za rekreaciju za sve generacije u Solitudu.

dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *