Input your search keywords and press Enter.

Za energetsku obnovu „Izviđača“ više od milijun kuna bespovratnih EU sredstava

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelili su Gradu Dubrovniku bespovratna sredstava u iznosu od 1.040.665,61 kuna za energetsku obnovu dječjeg vrtića „Izviđač“.

Sredstva su kao i u slučaju vrtića „Ciciban“ osigurana u sklopu Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

 

Od traženih bespovratnih sredstava u iznosu od 1.048.494,98 kuna dodijeljeno je 1.040.665,61 kuna, dok odobreni ukupni prihvatljivi troškovi za energetsku obnovu iznose 2.818.148,61 kuna, obavijestili su Grad Dubrovnik iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Postupak dojele sredstava nastavlja se donošenjem Odluke o financiranju koju donosi nadležno Ministarstvo te konačno sklapanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

 

U dječjem vrtiću koji pokriva područje Ploča, Grada, Pila i Konala djeluje 7 odgojnih skupina (3 jasličke i 4 vrtićke).

 

Podsjetimo, za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u dječjim vrtićima „Ciciban“ i „Izviđač“ Gradu Dubrovniku dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu 1.567.835,34 kuna. U tijeku je i energetska obnova OŠ Lapad za koji projekt je veći dio ukupnog iznosa sufinanciran EU sredstvima; i to 2,7 milijuna kuna od strane Ministarstva graditeljstva i 2,45 milijuna kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja, dok Grad Dubrovnik u investiciji sudjeluje iznosom 2,45 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.