Input your search keywords and press Enter.

U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica, 23. lipnja u prizemlju Narodne knjižnice Grad, otvorena je izložba radova članova Udruge ‘’Vrtovi Grada’’. Izložba je nastala na likovnoj koloniji Udruge održanoj 30.  svibnja u Župi dubrovačkoj, a otvorio ju je predsjednik Udruge Valter Kožul.

Na ukupno 18 izloženih radova umjetnici su prikazali ambijent vrta u kojem se kolonija održavala, ali jednako tako i neke druge đardine i zelene oaze u Gradu. Druženja i zajednički rad potaknuli su autore da se očituje u lepršavosti i širokoj paleti boja.

– Naslikani su detalji ili cjeline đardina u zrelo proljeće kada je kolorit dubrovačkog zavičaja na vrhuncu, a prije jakog ljetnog sunca koje će neke od tih boja ugasiti. Pozivamo Vas da posjetite izložbu i osjetite dašak kolorita i proljeća kojeg smo prenijeli na platno – istaknuo je Kožul.

Svoje radove izložili su: Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Maro Kriste, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Vedran Grabovac, Zvonimir Roko, Diana Rajić, Josip Škerlj i Marta Baće.

Izložba se može pogledati do 7. srpnja 2021.

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.