Input your search keywords and press Enter.

Volonterski centar Dubrovnik započeo s novim obrazovnim ciklusom Menadžmenta volonterskih programa

U petak i subotu, 10. i 11. ožujka 2017., predstavnice Udruge Bonsai održale su prvi od tri modula edukacijskog ciklusa “Menadžment volonterskih programa”.

Na ovogodišnjoj edukaciji sudjeluje 12 predstavnika udruga i odgojno – obrazovnih institucija s područja grada Dubrovnika .

Cilj ove edukacije je razviti sposobnosti, vještine, znanja i stavove sudionika kako bi razvili ili unaprijedili volonterske programe u svojim organizacijama. Edukacija se provodi prema nacionalnom kurikulumu kojeg su izradila četiri regionalna volonterska centra – članovi osnivači Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC). Sudionici prvog modula upoznali su se s ciklusom menadžmenta volonterskih programa i izradom opisa volonterske pozicije.

Specifičnost ove edukacije je način prenošenja znanja. Trenerice koristite metode neformalnog učenja i grupnog rada. Svoja znanja su dodatno usavršile na treningu za trenere menadžmenta volonterskih programa kojeg je u veljači ove godine održala Slađana Novota iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke.

“Menadžment volonterskih programa” provodi se u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Sandra Dubravčević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *