Input your search keywords and press Enter.

Volonterska akcija

Učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik odazvali su se volonterskoj akciji za stručnu pomoć djeci s posebnim potrebama

U organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, grupa učenika drugih i četvrtih razreda Pomorsko-tehničke škole u pratnji profesorice Lukercije Prcele te djelatnica udruge Bonsai, Katarine Capor i Sandra Dubravčević, sudjelovalo je u volonterskoj akciji u OŠ Marina Držića.

Volonterska akcija bila je prilika učenicima Pomorsko-tehničke škole za druženje kroz aktivnosti koje su osmislile njihove stručne voditeljice pa su s korisnicima izrađivali božićne ukrase, pravili kolače, družili se u senzornoj sobi, a ujedno i iskoristili sunčan dan za uređenje zelenila oko prostora.

Učenicima i osoblju Pomorsko- tehničke škole zahvaljujemo na volji za sudjelovanjem u volonterskoj akciji , a djelatnicama OŠ Marina Držića na pružanju prilike za stjecanje iskustava koja obogaćuju život. Osobnim susretom s djecom i mladima, korisnicima udruge, gradimo vrijednosti društva koje se ponosi različitošću.

Akcija je održana u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra naziva „DU, you volunteer?“ koji se provodi od 1. kolovoza 2016.

U sklopu istoimenoga projekta, jučer je predstavnica udruge Bonsai, Katarina Capor, održala predavanje „Biti volonter“ za studente preddiplomskog studija Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku kod profesorice, gđe. Vesne Babarović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *