Input your search keywords and press Enter.

Izvor rijeke Omble – najljepše ponornice svijeta treba se strogo čuvati i ne dozvoljavati otvaranje u neposrednoj blizini bilo kakve restorane ili kafiće!

– Poruke su koje već danima ostavljaju na naš Zeleni telefon Eko Fon ogorčeni mještani Rijeke dubrovačke – kažu tko je to dozvolio otvoriti ugost. objekt odmah do slapova na izvoru Omble, naši stari su vazda čuvali izvor Omble – kao sveto mjesto, mjesto izvora života – pitke vode!
Dijelimo zabrinutost i ogorčenost mještana Rijeke dubrovačake ponajviše Komolca i Rožata s obzirom da je izvorište Omble zajedno s Vilinom spiljom zbog svoje ljepote i jedinstvenosti uvršteno ulaskom Hrvatske u EU 1.07.2013. u europsku ekološku mrežu Natura 2000 i da otvaranje bilo kakvog ugost. objekta u blizini ga može ugroziti! Što još tužnije, po dojavama mještana Rijeke dubrovačke u samoj blizini izvora još su u pripremi otvaranje dviju konoba i jednog kafića! Iako smo još sredinom lipnja ove godine (nakon dojava mještana Rijeke Dubr. i građana Grada) prilikom priprema za otvaranje ugost. objekta ispod slapova Omble s lijeve strane poslali naše eko apele u svezi ovog problema svim institucijama za zaštitu zaštićenih vrijednosti RH i DNŽ iste još nisu donijele konačno riješenje, kažu isto je u postupku!
Što će biti od strogo zaštićenog izvorišta Omble pitamo se kada se okolo pootvaraju ugostiteljski objekti na što će ova predivna djevičanska vodena oaza sličiti zar ćemo zaista uništiti našu pitku rijeku Omblu do kraja?

„Trebali bismo se konačno ponašati tako da ćemo na ovoj Zemlji živiti vječno i onda jednoga dana odgovarati za njezino stanje „(Vaclav Havel)

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *