Input your search keywords and press Enter.

Vlahušić dodijelio 83 ugovora o stipendiranju učenika i studenata

Gradonačelnik Grada Dubrovnik Andro Vlahušić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, te članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija Olga Muratti  i pročelnik nadležnog upravnog odjela Miho Katičić primili su danas učenike i studente odnosno njihove roditelje koji su u ovoj školskoj godini ostvarili pravo na stipendiju Grada Dubrovnika.

„Ovaj financijski iznos znak je da se dijete potrudilo, da zna cijeniti određene vrijednosti i da sutradan bude samostalan čovjek. U četiri različite kategorije, u proteklih deset godina i više, naši stipendisti postižu takve rezultate da opravdaju svaku kunu koju Grad Dubrovnik dodjeljuje.“, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić, te dodao kako svatko u svojoj kategoriji pokazuje veliku želju da završi srednju školu ili fakultet i da bude uspješan Na kraju je zahvalio članovima povjerenstva na radu te uručio dobitnicima i članovima njihove obitelji ugovore o stipendiranju.

Zamjenica Šimac Bonačić je čestitala svim dobitnicima stipendija. „Ovo je jedna od društvenih odgovornosti našeg Grada jer ulažemo u ljudske resurse. Vi ste najbitniji i članovi Vaše obitelji mogu biti ponosni. Budite i dalje uspješni“, poželjela im je zamjenica gradonačelnika. Olga Muratti, koja je sudjelovala u radu povjerenstva, je čestitala svima i istaknula kako je zadovoljstvo raditi na projektu dodjele stipendija.

Grad Dubrovnik na godišnjoj razini za stipendije i potpore izdvaja milijun i 100 tisuća kuna. Danas je ugovor o stipendiranju dobilo 58 studenata i 25 učenika, ukupno  njih 83 u četiri različite kategorije. Za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata dodijeljene su 33 stipendije, za nadarene studente 22 stipendije, za deficitarna zanimanja osam stipendija, te za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja 20 stipendija.

Iz prijateljskog grada Vukovara Grad Dubrovnik stipendira deset studenata. Dio je to Obrazovne vertikale u kojoj se još i za 315 studentskih kredita izdvaja 950 tisuća kuna godišnje. Za učenike i studente koji ne udovoljavaju kriterijima stipendiranja i kreditiranja, Grad Dubrovnik osigurava i četrdesetak jednokratnih potpora za školovanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *