Input your search keywords and press Enter.

Podijelimo radost Božića: Preko 600 paketa

Odlaskom punog kamiona s Pila, u kojem se nalaze paketi pomoći za potrebite stanovnike sisačkog kraja, u nedjelju, 18. prosinca, oko 13 sati završila je humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ koja se već deset godina održava u Dubrovniku, ovaj put u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije.

Tijekom subote i nedjelje zahvaljujući našim sugrađanima prikupljeno je preko 600 paketa koji sadrže potrebne namirnice (ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši, čokolada) ali i higijenske potrepštine. Također poslano je i preko 200 vreća s odjećom. Pomoć se organizirano prikupljala uz pomoć župnika i u župama sv. Marije Magdalene Mandaljena, sv. Jurja Osojnik, sv. Obitelji Nova Mokošica, i sv. Spasa Mokošica.

Tijekom dva dana akcije u pakiranju paketa pomagalo je oko stotinu volontera, mladi koji ovog vikenda sudjeluju na temeljnoj formaciji za animatore Dubrovačke biskupije, ali i ženska nogometna ekipa iz Podgorice koja je došavši u Dubrovnik na utakmicu u nedjelju odlučila pomoći u pakiranju i dati donaciju. Organizatori zahvaljuju svim sugrađanima koji su se ove godine odlučili odazvati akciji i koji su tako uljepšali Božićne blagdane potrebitim obiteljima u mjestima Vojnić i Gvozd, Također zahvaljuju svima onima koji su se tijekom ovih deset godina odazvali akciji te obitelji Krnjaić koja je kao i svake godine do sada volontirala u humanitarnoj akciji „Podijelimo radost Božića“.

Kamion s pomoći u Vojnić bi trebao stići u ponedjeljak, 18. prosinca, u jutarnjim satima.

Kako je sve na početku ovogodišnje akcije izgledalo možete pogledati ovdje, a kako na samom početku prije deset godina ovdje.

Nikša Sentić
Ured za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.