Input your search keywords and press Enter.

Vile u perivoju ljetnikovca Bunic Kaboga

Komorni ansambl udruge Sve ostalo je glazba, kojeg čine flautistica Andrea Dizdar, klarinetistica Vedrana Dizdar, violinistica Ana Dražinić, violončelistica Nastasja Palčok te pijanistica Ivana Jelača, izvest će u petak 12. kolovoza s početkom u 19.30 sati u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga na Batahovini program s djelima hrvatskih skladatelja: Blagoja Berse, Božidara Kunca, Antuna Sorkočevića, Iva Lhotka-Kalinskog, Borisa Papandopula, Dore Pejačević, Rudolfa Matza, Adalberta Markovića i Frana Lhotke. Glazbeno-scenski kolaž Renesansni vrt, uz koncert, koji će se održati u unutrašnjosti Ljetnikovca, uključuje i kraću šetnju vrtom.

Posjetitelje će kroz perivoj provesti gospar Marojica Bijelić. Publika će tako s njim otići u potragu za vilama koje su bile inspiracija mnogim slikarima, književnicima i skladateljima, ako Fortuna dozvoli možda ih čujete i kako zasviraju u prirodi, u prekrasnom vrtnom ambijentu. Koncept ovog glazbeno-scenskog kolaža potpisuje Ivana Jelača, režiju Frana Marija Vranković, a kostime Duška Nešić-Dražić. U sklopu kolaža bit će prikazan i kratki film o renesansnim perivojima, s naracijom Sebastijana Vukosavića te fotografijama Katarine Karakaš-Spiroski. Ulaz je slobodan, a organiziran je i prijevoz za publiku Libertasovim autobusom: polazak s Pila u 19 sati, te povratak iz ljetnikovca u 21.15.

Glazbeno-scenski kolaž Renesansni vrt nastavak je ciklusa Perivoj od muzike, koji se već treću godinu zaredom održava u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na Batahovini, a realizira ga udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Fondacijom Caboga Stiftung.

___

Udruga Sve ostalo je glazba osnovana je krajem 2012. godine u Dubrovniku s misijom promicanja izvedbenih umjetnosti, s naglaskom na klasičnu glazbu. Misiju pokušavamo ostvariti osmišljavanjem i izvođenjem glazbenih, scenskih i glazbeno-scenskih kolaža, glazbenih predstava i koncerata edukativnog karaktera. Kolaži na koncertnu pozornicu donose igrane scene, u kojima kroz priče čistačica, vrtlara, kuharica, knjižničarki i služavki publika doznaje informacije o skladateljima i skladbama koje će biti izvođene unutar kolaža, kao i o periodu u kojem su skladatelji živjeli i skladali. Projekti udruge Sve ostalo je glazba od 2013. godine dio su Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.