Input your search keywords and press Enter.

Vikend motora i rock’n’rolla

South point – rock and ride, najjužnija  motorijada u Hrvatskoj, u dva dana okupila je motoriste iz cijele regije, pa i dalje. Održana je na lokacijama parka Orsula i kampa u Šišinim Dubima, a prisutnima je pružila rock’n’roll vikend za pamćenje.

Počelo je s koncertom Atomskog skloništa koji imaju dugogodišnju tradiciju nastupanja po motorijadama. Pjevač i basista Bruno Langer pohvalio se kako Atomci ove godine slave 40 godina glazbene odiseje po uzburkanim vodama rock glazbe. U dva sata svirke čule su se pjesme koje su obilježile jedno prošlo vrijeme mladosti, što se vidjelo po reakcijama prisutnih ‘bajkera’. „Pomorac sam majko“, „Treba imat dušu“, „Žuti kišobran“, „Umro je najveći mrav“, uz nezaobilazne „Paklene vozače“, mali su dio bogatog repertoara benda kojeg su izveli na Orsuli.

Sljedeći dan program je nastavljen u kampu u Konavlima s dubrovačkim bendom Banditen Strasse. Tijekom njihovog nastupa počela je lagana kiša. Ona se uz grmljavinu, pretvorila u pravi pljusak za vrijeme svirke Bjelouške. Ni takvi vremenski uvjeti nisu rastjerali prisutne koji su se na razne načine zaštitili od padavina. Bjelouški se pri kraju svirke pridružila Anica Šarić, te su dvaput izveli himnu MK Dvije rote na traženje publike.

Kiša je padala već nekih devedesetak minuta i čekalo se pojavljivanje Hladnog piva. Koncert je počeo bez obzira što pljusak nije posustajao. Pokazalo se koako nisu bitni atmosferski uvjeti za dobru zabavu. Svirajući presjek starih punk hitova i pjesama s novijih albuma, u dva sata i uz jedan bis, Pivo je pokazalo zašto su jedan od najslušanijih rock bendova ovih prostora. Povezanost s publikom vidjela se za vrijeme pjesme „Sreća“ na kojoj im se za mikrofonom pridružila jedna mlada dubrovkinja.

Iako je kiša prestala padati tijekom svirke Hladnog piva, a druženje kasnije nastavljeno s Bjelouškom, dva sata nepovoljnog vremena otjeralo je dio publike. Sama lokacija kampa i organizacija prostora koja je uključivala pozornicu, šankove i hranu obećavajuća je i osigurat će neka slična buduća događanja. Moto-klub Dvije rote uložio je dosta, a pitanje je koliko im se od toga vratilo.

Zanimanja za ovakve koncerte ima. Rock glazba i motoristi su kombinacija prepoznata diljem svijeta i neće se tako lako raskinuti. Prvi South point – rock and ride je iza nas sa svim svojim prednostima i problemima. Za nadati se kako će klub smoći snage i nastaviti u smjeru kojeg su zacrtali.

Vedran Levi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *