Input your search keywords and press Enter.

Izaslanstvo Grada Dubrovnika boravi u posjeti gradu prijatelju Veneciji gdje će u četvrtak, 9. svibnja poslijepodne u sklopu 58. Venecijanskog bijenala biti otvorena izložba „Mjesto isprekidanih odlazaka“, plod suradnje dvaju gradova i njihovih ustanova.

 

Tijekom boravka u Veneciji predstavnici Grada Dubrovnika predvođeni gradonačelnikom Matom Frankovićem posjetili su u četvrtak crkvu sv. Ivana i Pavla, gdje je 1567. godine pokopan Marin Držić.

 

U ime Grada Dubrovnika, gradonačelnik Franković položio je vijenac na spomen ploču podignutu u čast ovom slavnom hrvatskom komediografu, pjesniku, dramskom piscu, autoru političkih tekstova i glumcu, a koja se nalazi u pobočnoj kapeli lijevo od glavnog oltara ove venecijanske bazilike.

 

Podsjetimo, kao rezultat ugovora o bratimljenju potpisanog između grada Dubrovnika i grada Venecije 2012. godine kojim se podupire daljnja suradnja dvaju gradova posebice u domeni kulture, grad Dubrovnik se po prvi puta predstavlja u Veneciji tijekom Venecijanskog bijenala velikom izložbom troje dubrovačkih umjetnika pod nazivom „Mjesto isprekidanih odlazaka“, koja će ostati otvorena do 24. studenog 2019. godine.

 

 

 

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.