Input your search keywords and press Enter.

Povodom Feste sv. VlahaOdjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica nastavio je sa svojim aktivnostima za najmlađe. U pričaonici, 31. siječnja, namijenjenoj višim vrtićkim uzrastima, Odjel su posjetili grupe iz vrtića Škatulica, Župa i Pile 2 kojima je knjižničarka Deša Ficović Kosović objasnila sve o nadolazećoj 1048. Festi.

Tako su najprije poslušali priču o “Čudu svetog Vlaha”, pa su uz mnoga pitanja, smijeh i pjesmicu u čudu napustili Knjižnicu. Put ih je odveo do crkve sv. Stjepana, gdje se Stojku ukazao sveti Vlaho, a potom su se sjurili niz ulice do Kneževog dvora, kao što je to učinio Stojko te davne 972. godine. Ispred crkve sv. Vlaha su ispričali još koju priču, a na kraju sve zaokružili jednim kolektivnim grličanjem u Katedrali. Tako su putevima Stojka završili veselo druženje u susret već 1048. Festi svetog Vlaha.

Također, danas se u Ogranku Lapad održao lutkarski igrokaz “Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika”  i pričaonica za učenike nižih razreda osnovnih škola. U Ogranku Mokošica se povodom Feste otvorila izložba fotografija građana „Grad u slici“, a održalo se i predstavljanje slikovnice Diane Brkić i Dječjeg vrtića Pčelica pod naslovom „Orlando, hrabri vitez“.

 

 

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)