Input your search keywords and press Enter.

Velika fotogalerija: Premijera Romea i Giuliette

Lanjski dramski naslov, „Romeo i Giulietta“ Williama Shakespearea u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, i ove godine zaplijenio je mnogo pažnje.

„Romeo i Giulietta“ Williama Shakespearea bezvremenski je naslov kojim su Igre lani obilježile 450. godišnjicu Shakespeareova rođenja. Jedna od najvećih ljubavnih priča ikada ispričanih i jedna od najpoznatijih tragedija uopće, koja priča o ljubavi i smrti, ali ponajviše o ljubavi koja pokušava izbjeći mrežu mržnje da bi tek u smrti preživjela i trijumfirala, lani je očekivano izazvala veliki interes publike. Koliko je predstava oduševila festivalsku publiku potvrđuje činjenica da je svaka izvedba bila nagrađena ovacijama i aplauzom koji nije jenjavao.

„Romea i Giuliettu“ režirao je Jagoš Marković koji potpisuje i scenografiju i izbor glazbe, adaptaciju teksta prema prijevodu Josipa Torbarine napravila je Aleksandra Glovacki, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, a oblikovanje svjetla Radomir Stamenković. Sjajni Festivalski dramski ansambl koji je pobrao sve simpatije publike čine Robert Budak i Kristina Stevović kao Romeo i Giulietta, Žarko Savić, Jelena Perčin, Siniša Popović, Nataša Janjić, Neva Rošić, Boris Svrtan, Amar Bukvić, Ivan Glowatzky, Stefan Kapičić, Goran Grgić, Andrej Dojkić, Robert Bošković, Matko Knešaurek i Nikola Sekulo. Dada Ćosića u ulozi Parisa zamjenjuje Ivan Čuić. I kritiku i publiku oduševili su efektni i uvjerljivi prizori mačevanja za koje je zaslužan Lovro Buva, majstor vještine mačevanja koji je uvježbao glumce.

Ovogodišnje izvedbe „Romea i Giuliette“, baš kao i lanjske, mogu pratiti i inozemni gledatelji preko titlova na engleskom jeziku na unajmljenim tabletima uz pomoć aplikacije Vip script, razvijene u suradnji Vipneta i UX Passion agencije.

Foto: Teo Dilberović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.