Input your search keywords and press Enter.

Večeras besplatna projekcija snimke „Tužne Jele“ u Slavici

Besplatnom projekcijom snimke iz arhive Hrvatske radiotelevizije, čuvene predstave Ljetnih igara „Tužna Jele“ u subotu 6. kolovoza s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Slavica, nastavlja se obilježavanje 40 godina nagrade Orlando koju za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu Igara dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija.

Riječ je o snimci dramske predstave „Tužna Jele“ Mata Vodopića izvedene na 49. Igrama 1998. godine. Dramaturg i redatelj hvaljene predstave je Ivica Kunčević, scenograf Marin Gozze, kostimografkinja Danica Dedijer, skladatelj Neven Frangeš, a oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović. Nalovnu ulogu Jele igra Doris Šarić Kukuljica, a glume i Milka Podrug Kokotović, Pero Kvrgić, Jasna Jukić, Ivica Barišić, Maro Martinović, Kruno Šarić, Nora Krstulović te Ivo Mrčela.

Redatelj snimke je Eduard Galić, a urednik Dubravko Jelačić Bužimski. U 70 minuta festivalska će se publika prisjetiti jedne od predstava koja trajno ostaje zapisana u povijest Ljetnih igara kao jedan od umjetničkih vrhunaca dramskog programa.

Festivalsku publiku 15. kolovoza očekuje i besplatna projekcija snimke koncerta baritona Lea Nuccija sa Zagrebačkim solistima u atriju Kneževa dvora na 54. Igrama, također s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Slavica. Bit će to nastavak nostalgičnih putovanja arhivom Hrvatske radiotelevizije i poviješću Dubrovačkih ljetnih igara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.