Input your search keywords and press Enter.

Večer u Slavici uz filmski klasik „Ime ruže“

U nastavku filmskog programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara prikazan će biti film „Ime ruže“ sutra, 26. srpnja s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Slavica.

Riječ je o slavnoj drami – trileru iz 1986. redatelja Jean-Jacquesa Annauda, prema romanu jednog od najvećih suvremenih filozofa i pisaca Umberta Eca, sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi.

Godine 1327. ugledni engleski franjevac kojeg igra slavni Sean Connery, dolazi sa svojim učenikom (Christian Slater) u benediktinsku opatiju na sjeveru Italije, gdje će se raspravljati o budućnosti Katoličke crkve u kojoj tada postoji nekoliko različitih, međusobno suprostavljenih struja. Prije nego što stiže većina uzvanika, događa se nekoliko zagonetnih umorstava. Premda je festivalska publika zasigurno već čitala ovaj klasik svjetske književnosti, napeta radnja filma ne razočarava. Naprotiv, otkada je snimljen, film uvijek iznova privlači brojne filmoljupce.

Predstoje i druge projekcije nagrađivanih filmova odabranih u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, a filmski program već tradicionalno uključuje i selekciju s Pulskog filmskog festivala. Iz programa za mlade „Dizalica“ Pulskog filmskog festivala 12. kolovoza bit će prikazan švedski film „Izgubljene djevojke“, a iz međunarodnog programa Pulskog filmskog festivala 4. kolovoza bit će prikazan austrijski film „Odsanjani“. Uz film „Otello“ redatelja Franca Zeffirellija, 21. kolovoza, dan nakon dramske premijere istoimene predstave Williama Shakespearea, zaključuje se filmski program ovogodišnjeg festivala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *