Input your search keywords and press Enter.

Važna obavijest građanima o svjesnom pokušaju krađe puta

Za srijedu je sazvana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi se trebalo raspravljati o prijedlogu da se DPU “Belvedere” (iz 2013.) stavi izvan snage.

Međutim, da bi se DPU “Belvedere” (iz 2013.) stavio izvan snage, Gradsko vijeće prethodno treba donijeti NOVU odluku o pokretanju postupka stavljanja DPU “Belvedere” (iz 2013.) izvan snage, budući da je prije 3 mjeseca istekao dvogodišnji rok važenja odluke (iz 2016.) o pokretanju postupka stavljanja DPU “Belvedere” (iz 2013.) izvan snage [prilog 1].

Neovisno u proceduralnoj smetnji (isteku roka) za donošenje odluke o stavljanja DPU “Belvedere” (iz 2013.) izvan snage, ukazujem da je pravomoćnim rješenjem Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018. [prilog 2] potvrđena ključna primjedba građana, iznesena u javnoj raspravi.

Da podsjetim, građani su na javnoj raspravi isticali da “Vila Larus” d.o.o. uopće nije vlasnik desetak nekretnina [prilog 3], za koje je tvrtka “Vila Larus” d.o.o. tvrdila da jest vlasnik, ali te primjedbe građana su odbijene, uz obrazloženje “da se radilo o pogrešci suda, koja će uskoro bit ispravljena” [prilog 4].

Međutim, sasvim suprotno od razloga za odbijanja primjedaba građana, Općinski sud u Dubrovniku, je (navedenim) rješenjem, u potpunosti odbio prijedlog navedene tvrtke za “ispravljanjem pogrešaka”, čime se pokazalo kako su primjedabe građana, preuranjeno, a posve neosnovano, odbijene.

Rješenje Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018. je dostavljeno drušvu “Vila Larus”, a nije dostavljeno Gradu Dubrovniku (jer Grad Dubrovnik nije bio stranka u postupku).

Međutim, Grad Dubrovnik je, posredstvom medija saznao za postojanje rješenja Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018., koje je iznimno povoljno po interes građana, jer je tim rješenjem, očuvana cjelovitost č.zem. 2459 k.o. Dubrovnik (u isključivom vlasništvu Republike Hrvatske), tlocrtne površine od 1780 kvadratnih metara [prilog 5], u naravi, jugoistočni OKRAJAK puta Vlaha Bukovca, koji je stoljećima bio javan i koji je jedini pristupni kopneni (obalni) put do (oko) ponte sv. Jakoba, odnosno do pripadajućeg javnog kupališta.

Grad Dubrovnik, u radnim materijalima, koje je poslao gradskim vijećnicima, nije priložio rješenje Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018. (koje je morao zatražiti od “Vila Larus” d.o.o.).

Grad Dubrovnik ponovno namjerno prikriva isprave, samo kako bi “zgazio” interes građana, slično kao što je prikrio i očitovanje Ministarstva pomorstva, prometa i veza (iz 2001.) na prijedlog da se “amfiteatar” izuzme iz zone pomorskog dobra [prilog 6].

Nemojte otimat građanima javan put na način da skrivate isprave!

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.