Input your search keywords and press Enter.

Vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović dao svoj mandat na raspolaganje

U prometnoj nesreći koja se dogodila 6. rujna 2020. oko 19,40 sati u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala su tri osobna vozila dubrovačkih registarskih oznaka. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a nastala je materijalna šteta u nesreći koju je uzrokovao županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović koji je dao svoj mandat na raspolaganje:

“Sinoć u večernjim satima sudjelovao sam u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Dubokoj ljutoj. Na sreću, prometna nezgoda je prošla samo s materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom. O uzrocima i okolnostima nezgode više ću moći izjaviti nakon završene policijske obrade. Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam predsjedniku Vatrogasne županije DNZ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim”.

Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje ovakav način ponašanja, osobito kada dolazi iz vatrogasnih redova. Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje. Sukladno zakonskim mogućnostima, poduzet ćemo odgovarajuće mjere kako bismo poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu našeg humanog zvanja.

 

 

Nina Francetić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *