Input your search keywords and press Enter.

Policijskim i komunalnim službama Grada Dubrovnika !
Zaustavite više vandalizme u Eko parku Ombla u Mokošici!

Već punih 14 godina ga uništavaju, lome, ruše a da se vrlo malo poduzelo na zaustavljanju vandalizama kojih je do sada bilo 47!
Vandalizmu u Eko parku Ombla u Mokošici nema kraja. Prošlu subotu u noći ponovo je bio vandalizam u Eko parku Ombla u Mokošici i to 47. po redu od 2004.
Kada smo došli u nedjelju oko 11.40 u Eko park Ombla u Mokošici, zgrozili smo se… veći dio parka je bio išaran kričavo narančasto crvenim sprejem ponajviše oko drvenog stola, klupa, radnog velikog stola, kamene fontane! Išarali su sprejem i nekoliko stabala s porukama GP! Ni lijepo oslikani glavni zid Eko parka Ombla nisu poštedjeli išarali su dječje crteže i eko poruke raznim grafitima i to pogrdnim i grafitima mržnje!
Uz to su slomili dio krova drvenog mobila i dio naslona velike drvene klupe.
Odmah smo pozvali Policijsku postaju Dubrovnik i požalili se kako je opet Eko park Ombla napadnut od vandala. Došli su odmah ali što to vrijedi… kada se od 2004 još ne zna tko to uništava sustavno Eko park Ombla u Mokošici. Tko su ti vandali?
Eko park Ombla kojeg smo osmislili 1996. mi volonteri Nove Mokošice okupljeni tada u Ekol. udruzi Ombla je jedini Eko park u našoj županiji i trebao bi biti uvijek lijep sa svim svojim posebnim drvenim eksponatima s obzirom da ga posjećuju ne samo vrtićka djeca nego mnoge škole diljem Lijepe naše.
Evo krajem ovog mjeseca najavila su nam se u posjet doći djeca Šibenika pa se pitamo kako i gdje ćemo ih primiti kada je 80 % drvenih eksponata slomljeno ili rasklimano!
Osim što lome drvene eksponate, stabla, šaraju, slomili su i kameru koja je bila postavljena visoko na rasvjetnom stupu iznad velikog radnog drvenog stola i klupa!
Jučer nam je u posjet stigla Libertas televizija i snimila o prilog o najnovijem vandalizmu. I oni kao i policijski djelatnici se čude kako mogu pojedini vandali uništavati lijepo njegovani i održavani Eko park Ombla u Mokošici ?
Osim Eko parka Ombla na udaru je vandala i obližnje dj. igralište Maslačak tamo je sve rasklimano od ljuljački do vlakića (vlakić je skroz iščupan iz postolja i vrlo je opasan!)
Nedavno je Komunalna služba Grad (nisu nas uopće obavjestil i o tome ?) popravila tri ljuljačke da bi jedna nedavno pukla dok su mama i tata lagano ljuljali svog sina. Dječak je pao na tlo i rasjekao dva prstića koje su mu na Hitnoj morali šiti. (o tome se prije mjesec dana oglasila preko društvenih mreža mama dječaka a mi govorili na Radio Libertasu)
Iz ovog se može iščitati kako su ljuljačke nestručno popravljene od strane Komunalnih službi Grada te da su vrlo opasne. Moglo nas se kontaktirati pa bismo dali savjete i preporuke tko ih može stručno i kvalitetno popraviti a ne na brzinu samo staviti ljuljačke i to sa starim zahrđalim vijcima!
Nadamo se da će nakon ovog našeg otvorenog obraćanja odgovornim službama Eko park Ombla biti konačno kvalitetno i temeljitio popravljen da će se staviti kamere i uvesti red.
Isto tako se nadamo da će redovno patrolirati komunalni redari i policijski djelatnici Eko parkom Ombla, Chalistenic parkom (jer i on je dosta devastiran) i dječjim igralištem Maslačak u N.Mokošici pogotovo u večernjim satima, jer ovako se više ne može!
Svih su nas ovdje u Mokošici umorili ovi brojni vandalizmi!

Voditeljica Eko centra Zeleno Sunce & Eko Omblići: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.