Input your search keywords and press Enter.

Valamar Riviera izabrala najbolje projekte za zaštitu jadranske obale i mora

U okviru programa „Volimo Jadransko more“, Valamar Riviera već treću godinu za redom provodi natječaj za donacije na koji su se ove godine mogli prijaviti projekti čišćenja plaža i podmorja u Valamarovim destinacijama od Istre i otoka Krka do Dubrovnika.

Na natječaj koji je bio otvoren od 16. travnja do 27. travnja 2016. godine, mogli su se prijaviti sportski klubovi, udruge za zaštitu okoliša, škole i druge institucije sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje rade na projektima zaštite jadranske obale i mora. Prilikom odabira najboljih projekata razmatralo se njihovo značenje za lokalnu zajednicu te podizanje razine svijesti šire javnosti o važnosti očuvanja Jadranskog mora i priobalja. Pri odabiru posebnu su prednost imali projekti čišćenja plaža i podmorja u destinacijama Poreč, Rabac, Baška, Krk i Dubrovnik, kao i programi koji su uz čišćenje plaža i podmorja dodatno uključili edukativne ekološke radionice za lokalno stanovništvo, škole i širu društvenu zajednicu. Razmatrali su se projekti za koje je stigla valjana i potpuna dokumentacija sukladno uvjetima natječaja.

Povjerenstvo Valamar Riviera d.d. donijelo je odluku kako će u 2016. godini dodijeliti novčane donacije za izabrane projekte kako slijedi:

1. Ronilački klub Dubrovnik

2. Jadranski pomorski institut

3. Jedriličarski klub Horizont – Poreč

4. Klub sportskog ribolova na moru Štinjan Pula

5. Nogometni klub „Rudar“ Labin

6. RK Mladi Rudar

7. Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

8. DPA Rabac

Valamar Riviera d.d. pismeno će kontaktirati gore navedene izabrane sudionike natječaja te ih obavijestiti o odobrenom iznosu svake pojedine donacije te će ih se pozvati na sklapanje ugovora o donaciji.

Projekt „Volimo Jadransko more“ provodi se unutar Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo“, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa. U 2016. godini, konkretne akcije čišćenja plaža i podmorja, kao i volontersko uključivanje Valamarovih zaposlenika u same akcije, osigurat će dodanu vrijednost nastojanjima Valamara na području zaštite okoliša i održivog razvoja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.