Input your search keywords and press Enter.

Užas u Bruxellesu: Novi teroristički napad

Dvije eksplozije odjeknule su jutros u zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu, a nedugo nakon toga eksplodiralo je i na stanici metroa Maelbeek.

Prema prvim informacijama, u oba napada ima ozlijeđenih i poginulih osoba, a nakon eksplozija belgijska vlada proglasila je najviši stupanj sigurnosti u toj zemlji.

Eksplozije su uslijedile samo nekoliko dana nakon što je u Bruxellesu uhićen najtraženiji bjegunac na svijetu, jedan od odgovornih za napade u Parizu, Salah Abdeslam.

Putnici se evakuiraju iz zračne luke, a eksplozija je odjeknula u blizini deska za check in aviokompanije American Airlines. Otkazani su svi letovi, a stopirane su i željezničke linije prema aerodromu.

Zbog eksplozija cijela podzemna željeznica u Bruxellesu je zatvorena.

Belgijska televizija VRT piše da se u zračnoj luci dogodio samoubilački napad, prenosi Reuters. To još nije nitko službeno potvrdio. Dodaju i da je u eksplozijama u zračnoj luci poginulo 13 ljudi, a 35 ih je ozlijeđeno. Belgijska televizija RTBF je ranije, navodeći izvore iz bolnice, javila da je poginulo najmanje 10 ljudi, a 30 ih je ranjeno u zračnoj luci.

Zbog napada Bruxelles je u blokadi. Zatvorena je podzemna željeznica i zračna luka. Zatvoreni su i muzeji u cijelom gradu, piše Guardian.

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova zasad nemaju informacija ima li među ozlijeđenima ili mrtvima hrvatskih državljana. Hrvatsko veleposlanstvo u Bruxellesu smješteno je Aveniji Louise, a na telefon 0032 2 639 20 36 u veleposlanstvu mogu se dobiti sve potrebne informacije.

Iz Croatia Airlinesa kažu da u trenutku eksplozije u zračnoj luci njihov ured nije bio otvoren te da među nastradalima nema njihova osoblja.

Izvor: večernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.