Input your search keywords and press Enter.

Uz Svjetski dan voda – 22. ožujka

*  29. Dječji likovno kreativni natječaj na temu Voda – znači život!
Pozivamo svu djecu i mlade da se odazovu na naš 29. Dječji likovno kreativni natječaj na temu „Voda – znači život! uz Svjetski Dan voda 22. ožujka 2015. koji se ove godine obilježava u svijetu pod motom: Voda i održivi razvoj!“
Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. Inicijativa za obilježavanje Svjetskog dana voda pokrenuta je 1992. na Konferenciji UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, a Opća skupština UN-a odlučila je 1993. da se 22. ožujka svake godine obilježava kao Svjetski dan voda.
Kako bi se još više istaknula važnost brige za vodu, razdoblje od 2005. do 2015. UN je proglasio desetljećem voda pod geslom “Voda za život”. Po istraživanjima UNESCO-a iz 2003., Hrvatska je po dostupnosti vode i bogatstvu izvora na vrlo visokom petom mjestu u Europi, a na 42. u svijetu, što je strateška prednost. To su zavidne količine vode koje nas obvezuju da ih sačuvamo i zaštitimo za budućnost.
Svoje likovno-kreativne radove pošaljite do subote, 21. ožujka 2015. do 18 sati na na našu adresu: Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce & Eko-Omblići, 20236, Mokošica, Od izvora 74 ili ubacite u naš zeleni sandučuć na Eko centru u Mokošici.
Najboljih 7 likovno-kreativnih radova izabrati će i nagraditi naš stručni žiri točno na Svjetski Dan voda 22.ožujka 2015. u 11 u našem Eko centru u Mokošici.
Jedva čekamo vaše radove!
Čuvajmo naše pitke vode!

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović