Input your search keywords and press Enter.

Uz Svj dan zdravlja 7. travnja

Otvorena zamolba Javnom zdravstvu DNŽ Dubrovnik

Poruka uz Svj dan zdravlja 7. travnja: Živite zeleno, mislite zeleno

Kao prvo čestitamo Vam Svjetski Dan zdravlja 7. travnja. Mi ćemo ga obilježiti eko-akcijom i malim sportskim natjecanjem u trčanju (na šetnici iznad Stare i Nove Mokošice) u slijedeću subotu 11. travnja 2015. (jer naši ekaoktivisti imaju svi školu) pod motom: Živim zeleno, mislim zeleno! Da li Vi što organizirate?
Prije se ovaj važni dan za naše zdravlje jako puno organiziralo manifestacija u našoj DNŽ, gdje su i naše ekološke udruge sudjelovale; trčalo se kroz Lapad, Konavle, Primorje, Lokrum, dijelile se majice s edukativnim porukama za očuvanje zdravlj… itd.

Kako radimo s djecom i mladima mišljenja smo da bi trebali održati male zdravstvene edukativne radionice ovdje u Mokošici i to u školi, sportskoj dvorani, prostorima udruga …..evo možete i u našem Eko centru ili kada zatoplii u Eko parku u Mokošici..
Vidimo da ovdje mladi kako nemaju baš puno društvenih sadržaja ovdje u Mokošici pribjegavaju puno alkoholu(nalazimo ponjaviše vikendom po nekoliko odbačenih u naš Eko park ispijenih boca votke, konjaka, viskija, vina i još nekih stranih jakih pića) i cigaretama ..Mi gotovo svakdonevno koliko signemo kontaktiramo s mladima i educiramo ih zdravom životu ,govorimo kako su alkohol i pišenje cigareta loši poroci i štetni za njihovo zdravlje i mlade živote, zajedno planinarimo, organiziramo feste zdrave hrane, trčimo, plivamo…šetamo.. ali uz Vašu pomoć i pomoć obraz. Institucija bilo bi puno uspješnije.

Pored gore navednog problema zamolili bismo vas da se žurno stavi službeno znak zabrane pušenja u svim autobusnim čekaonicama!

Hvala lijepa i sa štovanjem

Predsjednica: Jadranka Šimunović
Ml.tajnica: Mihaela Pavlina