Input your search keywords and press Enter.

Uz proslave Velike Gospe u župama njoj posvećenim

Katedrala
Dubrovačka katedrala na svetkovinu Velike Gospe slavi svog titulara, za kojeg će se vjernici Gradske župe i svi koji tih dana budu hodočastili u katedralu, pripremati tijekom trodnevnog duhovno-molitvenog programa.
Svečano večernje koncelebrirano misno slavlje na samu svetkovinu u subotu, 15. kolovoza u 19 sati predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon mise slijedi procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslov stare gradske luke.
Toga dana mise u katedrali su još u 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 sati.
***
Trodnevna duhovna priprava počinje u srijedu, 12. kolovoza. Mise će biti u 19 sati, a propovjednici na misama su mons. Toma Lučić, don Marin Lučić i don Dario Nowak.
Pola sata prije mise molit će se krunica, a nakon mise bit će različiti programi.
Prvog dana trodnevnice na misi će posebno sudjelovati Bratstvo festanjula sv. Vlaha, Bratstvo Presvetog Sakramenta i ostala bratstva. Nakon mise bit će predstavljen 52. broj župnog lista „Naša Gospa“.
Drugog dana trodnevnice u četvrtak, 13. kolovoza u slavlju sudjeluju članovi molitvene zajednice „Effatha“, a nakon mise slijedi klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.
U 20.30 sati dubrovački liječnik i orguljaš koji živi u Zagrebu dr. Darko Kristović održat će koncert na orguljama. Ulaz je slobodan.
Trećeg dana trodnevnice u petak, 14. kolovoza sudjeluju članovi molitvenih zajednica „Treće srce“, „Šenštatski pokret“ i „Bl. Marija Petković“. Molit će se i svečana Večernja.

Postranje
Župa Velike Gospe u Postranju u subotu, 15. kolovoza proslavit će svetkovinu svoje zaštitnice. Misna slavlja u 7.30 i 10 sati predvodit će mr. don Marinko Šljivić, a večernje misno slavlje u 19 sati župnik mr. don Robert Ćibarić.
Večer uoči svetkovine u petak, 14. kolovoza u 21 sat u Martinovićima će bit održan koncert klape „Contra“. Ulaz je slobodan!

Rožat
I vjernici župe Velike Gospe u Rožatu 15. kolovoza slave zaštitnicu župe. Na blagdan će mise u samostanu u biti u 8 i u 19 sati. Misa u ‘matici’ će se slaviti u 9.30.
Po tradiciji na ovu župnu svetkovinu dolaze hodočasnici iz obje Mokošice. Večernje svečano euharistijsko slavlje predvodi dosadašnji župnik župe Sv. Spasa don Stipe Kordić. Pjeva zbor iz župe sv. Obitelji.
Trodnevnica počinje u srijedu. Sva tri dana je krunica u 18. 30 sati, a potom misa.
Mljet
U župi Velike Gospe u Goveđarima na otoku Mljetu na sam blagdan, u subotu 15. kolovoza, svečano misno slavlje u 11.30 predvodit će isusovac p. Petar Nodilo, inače rodom upravo s otoka Mljeta. Uoči Velike Gospe, u petak 14. kolovoza, misa će se slaviti u susjednoj župi sv. Vlaha u Babinom polju u 19 sati.

Koločep
U župi Velike Gospe na Koločepu na svetkovinu Uznesenja Marijina slavit će se dvije mise: u 9 i 19 sati.

Kuna
Župa Velike Gospe u Kuni Pelješkoj proslavit će Veliku Gospu svečanim misnim slavljem ispred crkve matice na sam blagdan u 10 sati. Misu predvodi župnik fra Josip Vidas.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.