Input your search keywords and press Enter.

Uz popularne skladbe poznatih skladatelja, na koncertu „Svetome Vlahu“ prvi je put pročitana i najnovija pjesma posvećena svetome Vlahu

U Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića održan je u ponedjeljak 4. travnja 2016. koncert „Svetome Vlahu“.

Klavirski duo Kim Mi Hee i Zrinka Tomašić te violinist Hrvoje Tomašić svirali su djela Johannesa Brahmsa, Pjotra Iljiča Čajkovskoga i Pabla de Sarasatea, većinom poznata i popularna među širokom publikom, te su u koncertu mogli uživati i slušatelji koji klasičnu glazbu rjeđe slušaju.

Južnokorejska pijanistica Kim Mi Hee za ovu je prigodu doputovala je iz Rima, gdje predaje na Papinskoj akademiji za crkvenu glazbu. Zagrepčani Zrinka i Hrvoje Tomašić, koji sa svojom majkom Mandicom nastupaju u Hrvatskoj i inozemstvu kao trio Tomašić, profesionalno su vezani i za Dubrovnik. Iako nije nazočila koncertu, profesorica Mandica Tomašić je za koncert napisala pjesmu „Oda svetom Vlahu i gradu Dubrovniku“, koju je kćer Zrinka pročitala na samome početku koncerta.

Koncert „Svetome Vlahu“ dio je programa Godine svetoga Vlaha, a Zrinka Tomašić ga je organizirala uz financijsku potporu Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.