Input your search keywords and press Enter.

Uz obilježavanje Međunarodnog dana žena, 8. ožujka

Pod motom „Žene mogu sve!“

Pozivnica svim ženama Mokošice i svim našim aktivistima:Pozivamo vas da zajedno obilježimo Međunarodni dan žena 8. ožujka 2017. Pod motom: ŽENE MOGU SVE, u našem Eko centru u Mokošici (Od izvora 74) i to u srrijedu 8. ožujka u 17:30 sati.

*

Osmoga ožujka 1857. godine u New Yorku su žene zaposlenice u tekstilnoj industriji protestirale zbog neljudskih radnih uvjeta i niskih plaća. Policija je rastjerala prosvjednike, a žene su dvije godine poslije osnovale svoj prvi sindikat kako bi se zaštitile i osigurale osnovna radna prava. Više od sto žena iz sedamnaest zemalja svijeta, uključujući i prve tri žene izabrane za parlamentarne zastupnice u Finskoj, jednoglasno su prihvatile prijedlog o Međunarodnom danu žena koji je proglašen u čast pokreta za ženska prava, uključujući i pravo glasa. Kako na toj konferenciji nije označen točan datum, Ujedinjeni narodi (UN) počeli su slaviti 8. ožujka 1975. koja je proglašena Međunarodnom godinom žena.

*

Uz opušteno druženje, kolačiće, cvijeće odati ćemo priznanje svim hrabrim i odvažnim ženama svijeta a posebno se prisjetiti naših dragih žena dubrovačkih žena i naših prijateljica volonterki gđe Danice Casagrande i gđe Tereze Buconić Gović te predložiti da se po njihovim imenima zovu ulice u Gružu i Rijeci dubrovačkoj gdje su živjele i marljivo djelovale!

Ml.tajnik: Tomo Matić
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.