Input your search keywords and press Enter.

Uz Međunarodni dan djeteta 20.studenog Mokošica dobija još dvije kućice za knjige

Danas su po lijepom i sunčanom vremenu u Eko parku i Chalistenik parku u Mokošici uz Međunarodni dan djeteta 20. studenog djeca Dječjeg vrtića Pčelica iz Mokošice i Eko Omblići otvorili još dvije kućice za knjige.

Naime u Mokošici je ispod Opskrbnog centra već postavjena jedna kućica prije par godina u organizaciji udruge Europski dom, Dubrovnik. Jednu kućicu za knjige su sva djeca zajedno veselo oslikala a drugu će oslikati sutra DV Aster-Mali princ iz Mokošice. U kućicama za knjige Eko Omblići su poklonili u svaku kućicu po nekoliko knjiga i slikovnica.

Projekt kućice za knjige na otvorenim prostorima se oslanja na ideju globalnog pokreta „Little Free Library˝ koji je pokrenut 2009 u SAD. a 2015 u Hrvatskoj. Naše male kućice za knjige rade na principu: pročitaj-posudi-vrati-pokloni! Kućice za knjige su poklon Općine Pitomača, Turističke zajednice Dubrovnika i tvrtke Drvo Interijeri, Osojnik. Hvala lijepa našim donatorima! Ovakve male knjižnice na otvorenom nastale su sa željom poticanja čitanja posebno među djecom, ali i povećanja komunikacije i solidarnosti između pojedinaca u lokalnoj zajednici.

Želja nam je uz pomoć donatora postaviti još nekoliko ovakvih kućica za knjige u Rijeci dubrovačkoj a predložiti ćemo Gradu Dubrovniku da kućice za knjige postave u parkovima Grada i po gradskim plažama i autobusnim čekaonicama.

Ml.tajnica: Mihaela Pavlina
Voditeljica projekta: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.