Input your search keywords and press Enter.

Uz Frankfurt, prioritet zračna linija s Bruxellessom

Gradonačelnik Andro Vlahušić zajedno s pročelnikom UO za poduzetništvo turizam i more Vlahom Margaretićem te predstavnikom Zračne Luke Dubrovnik Franom Luetićem održao je radni sastanak sa predstavnicima hoteljera i ugostitelja tj. turističkom  privredom Grada Dubrovnika.


Nastavak je to intenzivnog rada na temi zimske povezanosti Dubrovnika s avio destinacijama. Napravljen je osvrt  na dosadašnje stanje, te je iskazano iznimno zadovoljstvo  uspostavom nove zračne linije Dubrovnik-Istanbul koja počinje 10.svibnja i koja će kontinuirano letjeti tijekom cijele godine.
Ostvarenje projekta cjelogodišnje povezanosti Dubrovnika s Frankfurtom i to tri puta tjedno pri samom je kraju realizacije, Croatia Airlines već ima osigurane dane letova, a još se čeka i službeno potpisivanje od strane Hrvatske Turističke Zajednice. Gradonačelnik se zauzeo da će poraditi na ubrzanju potpisivanja ugovora s HTZ-om, koja  bi financijski pomogla udruženo oglašavanje što bi kao takvo osiguralo produžetak ljetnog reda letenja i na zimski period u istom broju letova na relaciji Dubrovnik- Frankfurt.

Usuglašena odluka među svim sudionicima sastanka  je zahvala prijevozniku British Airways-u na suradnji ali  ponuda za zimski red letenja ne može se prihvatiti zbog visine potraživanje od strane BA. Dubrovnik neće biti povezan s Londonom  u zimskom periodu preko kompanije  British Airways-a ali će se zajedničkim snagama  i resursima Grada Dubrovnik, Zračne Luke Dubrovnik i Turističke Zajednice Grada Dubrovnika aktivno raditi na otvaranju mogućnosti da drugi postojeći  prijevoznici uspostave iste linije u što ranijem vremenu.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je potrebu da se kao četvrta ključna destinacija postavi zračna povezanost Dubrovnika s Bruxellessom. Smatra da je Dubrovnik destinacija koja se na briselskom tržistu može izvrsno predstaviti za vikend boravak. Ciljane skupine nisu samo turisti, već i velika europska administracija koja tamo boravi tijekom tjedna. Povezanost Dubrovnika s Bruxellessom svakako je značajna za zimski  turizam ali tim i više za ukupnu politiku, stoga će se aktivno raditi na pronalasku avio prijevoznika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *