Input your search keywords and press Enter.

Utorak 13.6. proslava sv. Antuna Padovanskog

Sutra, 13. lipnja blagdan je sv. Antuna Padovanskog koji se svečano slavi u crkvi Male braće. Na sam blagdan mise će biti u 6, 7, 8, 9.30 i u 11 sati. U 18 sati će biti blagoslov djece nakon čega će u 19 sati biti svečano misno slavlje koje će predvoditi fra Antonio Šakota, franjevac iz Mostara.

U crkvi sv. Mihajla također će se proslaviti sv. Antun. Mise će biti u10 i 19 sati. Večernje svečano misno slavlje predvodit će dr. don Tonći Matulić, profesor na KBF-u u Zagrebu, a pjevat će zbor štićenika Centra za rehabilitaciju „Josipovac“. Nakon mise bit će blagoslov djece.

Sv. Antun Padovanski slavit će se i u župi Velike Gospe u Rožatu. Mise će biti u 8, 11 i 19 sati. Tradicionalna procesija s kipom započet će u
18.30 sati. Tom prigodom blagoslivljat će se djeca, cvijeće, automobili i brodovi.

U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju prva misa na blagdan sv. Antuna će biti u 6 sati, a svečano misno slavlje u 10 sati koje će predvoditi dr.
fra Vili Radman, dekan i profesor Franjevačke teologije u Sarajevu. U 19 sati bit će misa s blagoslovom djece.

Vjernici župe sv. Marka u Korčuli svečano će također proslaviti blagdan sv. Antuna. Jutarnja misa bit će na Glavici sv. Antuna u 7.30 sati, u 17.30 sati misa će biti u katedrali sv. Marka, a svečano misno slavlje na Glavici sv. Antuna bit će u 19 sati na kojoj će ujedno biti i blagoslov djece te procesija. Svečano misno slavlje predvodit će mons. Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha.

Nikša Sentić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *