Input your search keywords and press Enter.

USVOJEN PRORAČUN GRADA DUBROVNIKA

Više od 1000 građana sudjelovalo u kreiranju rekordnog proračuna

Gradsko vijeće izglasalo je danas Proračun Grada Dubrovnika za 2024. godinu koji iznosi 119.378.803 eura i najveći je do sada.
U Proračunu za 2024. nema više prihoda od prireza, no Grad neće povećati porez na dohodak čime se prosječnoj dubrovačkoj obitelji povećavaju godišnja primanja u iznosu od 680 eura.
Grad Dubrovnik će financirati i mjesečne pokazne karte učenicima osnovnih i srednjih škola za što je osigurano 160.000,00 eura, tako će se od 2024. godine u Dubrovniku 77 % naših sugrađana voziti besplatno javnim prijevozom.
Uz podršku europskih sredstava nastavlja se ciklus ulaganja u kapitalne infrastrukturne projekte poput ceste Tamarić vrijedne 4 milijuna eura, Centra za starije 6.6 milijuna eura, nove boćarske dvorane 200 tisuća eura, nove knjižnice u TUP-u vrijedne 1.4 milijuna eura i niz drugih projekta.
Više od 2 milijuna eura osigurano je za pojačano održavanje niza ulica na području Grada (Bosanka, Vojnović, Branitelja Dubrovnika….) te više od 2 milijuna eura za pojačano čišćenje javnih površina.
Kontinuitet ulaganja u objekte i poboljšanje uvjeta predškolskog i osnovno školskog odgoja i obrazovanja nastavlja se i u 2024. godini otvaranjem dva nova vrtićka objekta (Solitudo i DOC ) i projektom dogradnje OŠ Mokošica čijom realizacijom će sve škole na području Grada ući u sustav jednosmjenske nastave.
Za 48,70 % povećana su sredstva šport, a za 101 program javnih potreba u kulturi izdvojit će se 55 % više sredstava nego u prethodnoj godini. Osiguravaju se sredstva za rad dvije nove ustanove Dom Umirovljenika i Azil za životinje, a značajno povećanje ide i dubrovačkim vatrogascima čime će se dodatno poboljšati radna prava naših vatrogasaca.
Omogućiti priuštivo stanovanje mladim obiteljima prioritet je ove gradske uprave, a usvajanjem Proračuna osigurano je 900 tisuća eura za 30 dubrovačkih obitelji kojima će Grad s 30 tisuća eura pomoći pri rješavanju stambenog pitanja. Osim navedenog Grad nastavlja s provedbom mjera sufinanciranja ugradnje fotonaponskih solara za obiteljske kuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)