Input your search keywords and press Enter.

Uspješno provedena humanitarna akcija Dan ljute naranče

U organizaciji udruga, DEŠA – Dubrovnik i Dubrovačka naranča na Kandeloru, 02.02.2016. u prostoru Luže već četvrtu godinu zaredom održana je manifestacija humanitarnog karaktera pod nazivom „Dan ljute naranče“.

Slatko-ljuta manifestacija u kojoj su iskorištene sve karakteristike ljute naranče za izradu izvrsnih proizvoda, poslužila je za humanitaran doprinos velikodušnim donacijama u obliku slastica. Slatke delicije pripremile su članice udruge DEŠA – Dubrovnik čija je ponuda upotpunjena tortama doniranim od strane dubrovačkih hotelskih kuća, restorana, slastičarnica, škola i pekara. Cilj nam je bio uveličati Festu Sv. Vlaha te promovirati našu ljutu naranču i njene proizvode kao što su marmelada i arancini, te razni kolačići i torte.

Priliku smo iskoristili kako bismo promovirali i stari način konzumiranja kamenica. Naime, limun je u Dubrovnik stigao u 15. stoljeću, a ljuta naranča već u 10., pa smo posjetiteljima omogućili kušanje stonskih kamenica sa kriškom ljute naranče.

Na nesebičnom sudjelovanju u humanitarnoj akciji zahvale upućujemo dragim donatorima: Hoteli dubrovačka rivijera, Hotel Rixos Libertas Dubrovnik, Hotel Hilton Imperial Dubrovnik, Grand Hotel Park Dubrovnik, Hotel Valamar Lacroma, Slastičarna Gabi, Pekara Galeta, Pekara Pogača, Slastičarnica Dolce Vita, Restaurant Amfora, Restoran Mimoza, Slastičarna Pupica, Slastičarna Ana, Restoran Klarisa, Restoran Nautika i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Sugrađani i posjetitelji Dubrovnika su se i ove godine odazvali humanitarnoj akciji u velikom broju čime je za pomoć radu Društva distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ uplaćen prikupljeni iznos od 7.000,00 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *