Input your search keywords and press Enter.

Uskrs u Primorju

Uskrsni blagdani u Dubrovniku nezamislivi su bez posebnog događaja koji se organizira već sedam godina zaredom i koji ima za cilj promociju običaja i tradicije gornjih sela dubrovačkog zaleđa.

Ovogodišnji „Uskrs u Priorju“ održat će se na Uskrsni ponedjeljak 28.ožujka 2016.. s početkom u 15.00 sati na balarici uz lokvu u Mrčevu. Glavni organizatori su udruga Dubrovački primorski svatovi, te Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika.

U programu sudjeluju sudjeluju Limena glazba Zaton, Dubrovački trombunjeri, Dubrovački primorski svatovi s izvedbom Primorske svadbe, te Malim Linđom na završetku programa, uz još dvanaestak kulturno –umjetničkih društava iz Dubrovačko- neretvanske županije, Dalmacije, te Bosne i Hercegovine. Gosti na manifestaciji u Mrčevu bit će KUD “sv. Juraj” Osojnik, KUD Hutovo iz susjedne Bosne i Hercegovine Klapa “Kurenat“ s otoka Mljeta, , KUD “Marko Marojica” iz Župe dubrovačke, KUD “Stjepan Radić” iz Pridvorja, KUD “sv.Ilija” Kljaci – Drniš, KUD “Ponikovska poskočica” iz Ponikava s poluotoka Pelješca.

Domaćini su pripremili i bogatu ponudu domaćih jela i pića, a posebno domaća mlada janjetina s ražnja OPG ANTUNOVIĆ s Pelješca.

Osigurane su i besplatne autobusne linije JP Libertas, koje polaze s autobusnog kolodvora u 13 i 14 sati prema Mrčevu, dok je povratak iz Mrčeva u 19 i 20 sati.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika i cijele Dubrovačko – neretvanske županije, te njenog ravnomjernijeg razvoja.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Plakat Uskrs u Primorju 2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *