Input your search keywords and press Enter.

Uskoro četvrto izdanje Art Festivala “Zen Opuzen”

Opuzenska Udruga St. Valerio, od 22. do 24. lipnja, organizira četvrti po redu festival Ulične (i riječne) umjetnosti “Zen Opuzen”.

 

Street art umjetnici, graffiteri, performeri i ostali mnogobrojni kreativci sa svih strana svijeta, skupa sa Opuzencima i njihovim gostima, će kroz 3 festivalska dana, ispuniti ulice ovog gradića na obali rijeke Neretve bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem, smjehom i zabavom.

 

Ovogodišnji Festival i programski i brojem gostujućih umjetnika je najsadržajniji do sada.

Pročelja zgrada, starih kuća i zidove će oslikavati 30tak likovnih umjetnika iz Hrvatske, Argentine, SAD-a, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Kambodže.

Opuzen će postati bogatiji za oslikanih novih 1200 m2 javnih površina čime se nastavlja njegova nepovratna transformacija u jedinstvenu “Galeriju na otvorenom”. Za vrijeme Festivala će se oslikati najveći mural u Dalmaciji i široj regiji, površine 450 m2, koji će krasiti cijelo pročelje sportske dvorane.

 

 

Osim navedenih street art aktivnosti, po prvi put dolazi cirkuski cabaret TRIOLA-LA LA LA sa svojom uličnić performansom za djecu i sve koji se tako osjećaju.

 

U Gradskom parku će se svaki dan, u popodnevnim satima, organizirati kreativne radionice i igraonice za djecu, u jutranjim će biti sati joge, na rijeci Neretvi će se puštati veliki zmajevi koji će vijorit na vjetru.

 

Land art umjetnik Nikola Faller iz osječke Udruge Slama, će izrađivati skupture od slame, dok će u jutarnjim satima grabljama stvarati impozantne fraktale na pješčanoj plaži Ušća rijeke Neretve.

 

 

Bogat dnevni program se nastavljati dugo u noć sa veselim party-ima u Motelu Delta.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *