Input your search keywords and press Enter.

Usahli ruzmarini u 15 arli na Lokrumu

Zeleni Forum i Klub prijatelja Lokruma, uputili su Inspektorici zaštite prirode pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH, gđi Vesni Daničić – zeleni apel za prirodu Rezervata Lokrum!

Usahli ruzmarini u 15 (betonskih) arli na Lokrumu nisu lijepa slika Rezervata Lokrum!

… poruke su koje nam i preko naše FB stranice i našeg Zelenog telefona ostavljaju naši brojni sugrađani ponajviše zaljubljenici Lokruma!
Dijelimo tu primjedbu naših sugrađana, s obzirom da smo prije par godina apelirali da te betonske arle ne pripadaju jednom rezervatu kakav je Lokrum … ali se pravdalo kako su one zaštita za građane da ne padnu!

Posadili su iz Rezervata Lokrum u njih ruzmarin i evo tužne slike. Sve je usahlo…
Takvih slika se vidi i u Botaničkom vrtu i na pojedinim mjestima rajskog vrta samo se nekoliko malih vrtnih oaza polijeva!
Rezervatu Lokrum bi trebala biti primat ZAŠTITA PRIRODE što su s pravom primjetili pojedini Gradski vijećnici na zadnjoj sjednici GV … međutim to izgleda ovdje nije primat… čini se da je važnija komercijalizacija!
Nadamo se da će nakon ovog našeg apela Vaše Ministarstvo zaštite prirode i okoliša RH hitno poraditi na zaštiti jedinstvene zaštićene vegetacije Lokruma koja nažalost i zbog klimatskih promjena, nevremena i nemarnosti propada!

“Kada stupiš na tlo Lokruma stupiš u samu tajnu! (Akademik Luko Paljetak)

Klub prijatelja Lokruma (osnovan 1998)
Predsjednica: Jadranka Šimunović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *