Input your search keywords and press Enter.

Ulaznice za sve izvedbe „Dubrovačke trilogije“ rasprodane

Ulaznice za sve izvedbe „Dubrovačke trilogije“ Iva Vojnovića u režiji Staše Zurovca i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, druge dramske premijere na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama, su rasprodane.

Ovo novo čitanje Dubrovačke trilogije 2015. godine svojevrsni je hommage Kosti Spaiću i njegovoj legendarnoj režiji Trilogije. Dramaturšku preradbu, izbor dramskih glumaca i izbor prostora igranja napravila je Mani Gotovac te redateljsku palicu prepustila Staši Zurovcu. Matej Meštrović skladao je glazbu koju u predstavi i izvodi na klaviru, kostimografiju je napravila Doris Kristić, a svjetlo je oblikovao Marko Mijatović. Savjetnica za jezik dramskom ansamblu je Doris Šarić Kukuljica. Festivalski dramski ansambl sastavljen od najboljih glumaca hrvatskog glumišta, doajena i perspektivnih studenata, čine: Mislav Čavajda koji igra u sva tri dijela i to Orsata, kapetana Lasića i Tudizija; Jadranka Đokić koja također igra u sva tri dijela i to Dešu, Pavlu i barunicu Lidiju; Judita Franković u ulogama Kristine, Ore i Ide; Milka Podrug Kokotović Orsatovaje tetka Ane Menze-Bobali, Dubravka Miletić je Mare Beneša u „Sutonu“ dok Doris Šarić Kukuljica igra gospođu Maru u „Na taraci“, a Boris Svrtan kneza u „Allons enfants!“ te gospara Lukšu u „Na taraci“. Značajne uloge ostvaruju i Maro Martinović, Nikša Kušelj, Helena Buljan, Nikša Butijer, Gloria Dubelj, Nikola Baće, Andrej Kopčok, Ivan Čuić, Adrian Pezdirc, Mateo Videk, Maro Drobnić, Nikola Sekulo, Ivona Radić i Laura Hladilo.

 

„Dubrovačka trilogija“ na programu Igara je 9., 10., 11., 12. i 13. kolovoza u atriju Kneževa dvora te pred Dvorom, a ulaznice za sve izvedbe su rasprodane.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *