Input your search keywords and press Enter.

Udruzi Bonsai nagrada za poseban doprinos razvoju volonterstva

Udruga Bonsai je dobila godišnju nagradu za promociju i razvoj volonterstva “Vinka Luković” za poseban doprinos razvoju volonterstva, na proslavi Međunarodnog dana volontera održanoj jučer u Splitu, u organizaciji splitske Udruge Mi.

Nagradu je na svečanoj dodjeli u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu preuzela predstavnica udruge Bonsai, Nikolina Zore.

Godišnja nagrada ”Vinka Luković” ustanovljena je kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Savjet volonterskog centra Udruge MI nagradu je proširio na područje 4 županije (Zadarsku, Šibensko-kninsku, Dubrovačko-neretvansku i Splitsko-dalmatinsku), a njenom dodjelom želi se oživjeti i trajno sačuvati uspomena na jedinstveni lik i djelo Splićanke ”tete Vinke – velike volonterke i humanitarke”.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, osnovana 2008. godine u Dubrovniku, danas djeluje u smjeru promicanja aktivne građanske participacije kroz razvoj volonterstva, edukativne programe, zagovaranje ljudskih i građanskih prava, kreativni razvoj i rad za opće dobro.

Volonterski centar Dubrovnik je jedan od programa koje udruga provodi i putem kojeg promovira volonterstvo kao način aktivnog sudjelovanja u društvu, te doprinosi unapređenju postojeće volonterske infrastrukture. Drugi program Udruge Bonsai, dobro je znani festival Treće uho i sam volonterski projekt kojemu je cilj razvoj kvalitetnih sadržaja koji služe edukaciji i općem dobru zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *