Input your search keywords and press Enter.

Udruga ugostitelja Dubrovnik: Odustajanje od poskupljenja najma poslovnih prostora unaprijedit će gospodarstvo Dubrovnika

Udruga ugostitelja Dubrovnik pozdravlja odluku Gradske uprave kojom se odustaje od najavljenih povećavanja cijena najma poslovnih prostora i zakupa javnih površina.

Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem komunikacije s Gradom i gradonačelnikom Frankovićem, koji je nedavno održao sastanak s predstavnicima ugostitelja:„Zahvaljujemo gradonačelniku Frankoviću na prepoznavanju ovog problema koji bi bio velika prepreka kvaliteti turističke ponude Grada. Ovom odlukom gradonačelnik je pokazao spremnost za profesionalnu suradnju sa strukom, što smo i željeli od samog početka, i ponosan sam što smo upravo mi otvorili ovo pitanje, poslavši jasne zahtjeve gradonačelniku. Drago nam je što se i Udruženje obrtnika Dubrovnik uključilo u rješavanje ove problematike. Imajući na umu isti cilj,ugostitelji moraju nastupati zajedno i ujedinjeno s Gradom, za boljitak turističke ponude i gospodarstva Dubrovnika.“Ohrabrena ovom odlukom, Udruga izražava nadu kako će se stabilna i otvorena suradnja s Gradom nastaviti i dalje, u korist svih građana i razvitka gospodarstva cijelog kraja. Podsjetimo, povodom najava gradske uprave Grada Dubrovnika o promjenama uvjeta najma poslovnih prostora i komunalnih propisa, Udruga ugostitelja Dubrovnik pozvala je gradonačelnika daotvori komunikaciju s predstavnicima sektora iz kojega je u posljednjih šest godina u gradski proračun uplaćeno 400 milijuna kuna. Gradonačelniku Mati Frankoviću Udruga je javno uputila tri zahtjeva: 1. Odluke Grada koje utječu na pojedinu struku moraju se donositi nakon konzultacija s predstavnicima struke.2. Odluke Grada moraju se donositi na transparentan način i uz ravnopravan učinak na sve poslovne subjekte. 3. Odluke Grada potrebno je objavljivati na vrijeme i planski, kako bi poslovni subjekti na koje odluka utječe mogli napraviti pripremu za sljedeću poslovnu godinu.

Udruga ugostitelja osnovana je u ožujku 2017. s ciljem zaštite prava tvrtki i obrta koji se na dubrovačkom području bave ugostiteljskom djelatnošću. Članovi Udruge zapošljavaju oko 1500 osoba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *