Input your search keywords and press Enter.

Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 14. zimskom kampu za djecu oboljelu oddijabetesa. Kamp smo nazvali Zajedno protiv dijabetesa uBorikuKrenuli smo rano ujutro 02siječnja 2020godineautobusomi okupili članove s područja Konavala, ŽupeDubrovačkeGrada Dubrovnikaotoka Mljeta, Metkovića iotoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i OgulinaTijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme. 

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnostizabavuakciju irazonodua u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili  vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Udruge Cukrići iz Zadra na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu Života s dijabetesom, a Tatjana Gjorgovski, Glavna sestra Centra za dijabetes Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma iz SkopjaRepublika Sjeverna Makedonijaodržala je zanimljivu i korisnu edukaciju na temu Prehrane u dijabetičara. 

U povratku, u nedjelju 05. siječnja 2020. godine, nazočilismo Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvaliliSvevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Zadru.

Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Vrijeme provedeno u Zadru ostat će nam u nezaboravnom sjećanju. Bilo je to jedno novo iskustvo, a koje odiše optimizmom toliko potrebitim obiteljima čije se dijete razboljelo od ove kronične bolesti.

Boravak je financiran iz Proračuna GradaDubrovnikaDubrovačkoneretvanske županije,Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik i roditelja,a put od Dubrovačke udruge stranaca. 

Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju.

 

Željko Jaković, predsjednik udruge

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *