Input your search keywords and press Enter.

Ove je nedjelje u Veloj Luci u sklopu projekta „Treneri velikog srca“ otvorena jubilarna dvadeseta športska škola za djecu s teškoćama u razvoju.

Projekt kojeg su pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor, tako je po prvi puta zaživio i na jednom od naših otoka.

Program ove škole plivanja, koji će se održavati u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Kalos, bazira se na Halliwick konceptu koji djeci s teškoćama u razvoju omogućava vježbanje uz stručni nadzor i individualan pristup posebno educiranih trenera.

Ana Sršen, jedna od nositeljica projekta, naglasila je da plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe: Jednom kad se djeca odvaže na ulazak u bazen, više ne žele izaći van. Voda im postaje najbolji prijatelj koji im pomaže u izgradnji samopouzdanja, omogućuje nesputano kretanje i kontakte s drugom djecom.

Otvorenju škole nazočile su ravnateljica Kalosa Damira Bojić te njezina zamjenica Mada Visković-Penić koje su izrazile veliko zadovoljstvo što je projekt stigao sve do otoka Korčule: Zahvalne smo svima koji su se zalagali za otvaranje škole, koja će ovoj djeci s teškoćama u razvoju pružiti jednake mogućnosti za bavljenje sportom kao i njihovi vršnjaci.

Prilikom otvaranja škole održalo se i kratko show-natjecanje u kojem su snage u bazenu odmjerili dugogodišnji najbolji sportaš Korčule i europski sveučilišni prvak u karateu Dinko Šegedin, te Ante Rađa, član hrvatske plivačke reprezentacije osoba s invaliditetom. Nakon njih, „trenerice velikog srca“ Ivana Bikić i Ana Sršen, zajedno s polaznicima škole i njihovim roditeljima, demonstrirale su program plivanja za djecu s teškoćama u razvoju.

Škola u Veloj Luci četrnaesta je škola plivanja, a ujedno i jubilarna dvadeseta športska škola za djecu s teškoćama u razvoju unutar projekta „Treneri velikog srca“ koji je pokrenut prije dvije godine i koji je do sada obišao cijelu Hrvatsku. Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija Allianza Zagreb istaknula je da je ponosna na uspjeh projekta: Izuzetno nam je drago prisustvovati današnjem otvorenju škole za koju su zaslužni zajednički napori svih uključenih strana. Otvaranje svake škole motivira nas na daljnji rad i zalaganje za djecu s teškoćama u razvoju, a dojmovi sudionika i njihov napredak poticaj su nam i za buduće projekte. 

Više informacija o projektu i pregled škola po gradovima dostupan je na Facebook stranici Allianz ParaSport.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *