Input your search keywords and press Enter.

U travnju 2017. stiže 100 električnih skutera, testni modeli na ulicama ove jeseni

Nakon što su u travnju predstavljeni preliminarni rezultati studije u petak je u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održana prezentacija konačnog rješenja projekta „GreenGo – Sustava uvođenja e-skutera u javni gradski prijevoz“.

Nalaze studije gradonačelniku Grada Dubrovnika Andru Vlahušiću, direktorici DURA-e Andrei Novaković i Upravi javnog prijevoznika Libertas te njihovim suradnicima iznio je autor prof. dr. sc. Joško Deur s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Studija između ostalog definira izbor najprikladnijeg električnog skutera dostupnog na tržištu, optimalno rješenje za punionice kao i idejno rješenje integralnog sustava dijeljenja skutera.

Prema dinamičkom planu realizacije projekta, koji je iznio gradonačelnik, do 1.listopada 2016. godine DURA i Libertas, kao nositelji projekta, dovršit će arhitektonsko rješenje te razviti mobilnu aplikaciju. Puna realizacija projekta očekuje se do 15. travnja 2017. godine, što uključuje postavljanje 15 stanica za punjenje i uvođenje u promet prvih 100 e-skutera na području grada.

Međutim, već 1. rujna ove godine započet će tromjesečno testiranje dva najbolja modela e-skutera izabranih putem stručne analize, koji će biti dostupni građanima i posjetiteljima.  Domet skutera je između 60 i 100 kilometara s jednim punjenjem, a skuteri će se puniti na stanicama kada nisu u prometu.

Jedan od pokrovitelja projekta bit će HEP, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao projektnu dokumentaciju vrijednu oko 300.000 kuna. Grad Dubrovnik i Libertas osigurat će sredstva potrebna za realizaciju stanica i nabavku flote e-skutera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *