Input your search keywords and press Enter.

U nedjelju, 9. lipnja je na Poljudu dubrovački slavuj Stijepo Gleđ Markos autentičnom izvedbom pjesme “Fala”, jedne od najpoznatijih hrvatskih klasika, osvojio srca publike na glazbenom spektaklu “To je moja zemlja”. Publika je ovog najmlađeg izvođača među ikonama hrvatske glazbe nagradila otvorenim aplauzom i zajedno s njim zapjevala svima dobro znane stihove.

Povodom ovog povijesnog spektakla na kojem su sudjelovala najveća hrvatska glazbena imena sa svojim bezvremenskim hitovima Stijepo je izjavio: “Počašćen sam što sam dio ovog velikog događaja kako za hrvatsku glazbu tako i za cijelu domovinu. Ovaj jedinstveni događaj u sebi sadrži bogatstvo ali i odgovornost da čuvamo ono što su nam preci ostavili. Njegovanjem povijesti koju glazba tako lijepo čuva, brinemo za svoju sadašnjost i budućnost te sam siguran da će svaka nota koja je izvedena na Poljudskoj ljepotici zasjati u povijesti ali i uroditi nadom u bolje sutra.”

Dan prije svojim nastupom u Međugorju na Međunarodnom susretu osoba s invaliditetom Stijepo Gleđ Markos posvjedočio je o svom dugogodišnjem radu s ranjivim skupinama društva kroz projekt Unison World i velikom utjecaju glazbe kao i snazi koju crpi iz vjere. Na oduševljenje okupljenih Stijepo je premijerno izveo autorsku pjesmu “Kraljice mira” pred nekoliko tisuća osoba s invaliditetom koji su radosno zapjevali s njim.

Na kraju ovog posebnog susreta prepunog emocija okupljenima je ostavio snažnu i ohrabrujuću poruku da nikada nismo toliko slabi dok god možemo dati i primiti ljubav. Svoje nove prijatelje Stijepo je pozvao na festival Sentimento koji će svoj vrhunac imati 18. lipnja 2019. u Kneževom Dvoru na nastupu Tri tenora.

Stijepo Gleđ Markos

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)