Input your search keywords and press Enter.

Izložba slavnog francuskog fotografa Marca Ribouda pod nazivom Dalmacija, pogled u svijet otvorena je u sklopu popratnog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 25. srpnja u atriju palače Sponza.

Izložba se održava u sklopu Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj. Uz 15 najpoznatijih djela ovog proslavljenog, danas 92-godišnjeg fotografa, koji je radio za Magnum te autora brojnih knjiga i monografskih izdanja, hrvatskoj je publici po prvi puta predstavljeno i 30 fotografija koje je Marc Riboud snimio u Dalmaciji za vrijeme svog boravka 1953. godine. Šutljivi adolescent, kakvim su ga smatrali, upravo je put Dalmacije krenuo na svoje prvo inozemno putovanje, nakon što mu je otac poklonio svoj stari Vest Pocket Kodak uz riječi: „Ako ne znaš govoriti, možda ćeš znati gledati“. Nakon toga obilazi Bliski i Daleki istok, Sovjetski Savez i Alžir, gdje dokumentira rat za nezavisnost. Krajem 60-tih godina, jedan je od rijetkih fotografa koji uspijeva ući u Sjeverni i Južni Vijetnam.

Riboudovu izložbu otvorili su pomoćnica intendanta za dramski i popratni program Mani Gotovac, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović te Luc Levy, ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj.

Izložba Marca Ribouda u palači Sponza ostaje otvorena do 13. kolovoza, nakon čega će u rujnu biti postavljena u Splitu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.