Input your search keywords and press Enter.

U sklopu projekta Razotkrivanje: Predstavljanje rada Skica dočeka

U sklopu projekta Razotkrivanje koji se provodi u okviru pripreme kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture umjetnici Tina Gverović i Siniša Ilić, koji su dosad već surađivali na nizu umjetničkih radova, u Dubrovniku će realizirati mural u javnom prostoru grada i dvodnevnu radionicu s učenicima Srednje umjetničke škole Luke Sorkočevića u Dubrovniku.

Predstavljanje rada “Skica dočeka” ovog umjetničkog kolektiva održat će se u petak, 15. siječnja 2016. s početkom u 17:30 sati u Lazaretima.

“Skica dočeka” fokusira se na temu obale kao mjesta dočeka – dočekuju se pomorci, istraživači, putnici namjernici, trgovci ili od nedavno u najvećoj mjeri turisti. Obala je idealizirano mjesto na kojem se mašta o odlasku negdje drugo, o boljem sutra, o promjeni – mjesto na kojem se zamišlja i osmišljava budućnost.

Kroz rad umjetnici pokušavaju stvoriti vezu između dva naizgled odvojena svijeta – razmatra se i promišlja aktualnost trenutka kroz prakse umjetničke i kritičke interpretacije te problematiku javnog prostora. Sama skica – brzi potez, bira se kao format koji pokušava ocrtati i artikulirati u ovom trenutku situaciju s kojom se susreće i u kojoj sudjeluje lokalna i šira zajednica. Skica kao format nudi prijedlog “dočeka” koji zamišlja današnja generacija mladih ljudi (srednjoškolaca) koja trenutno stvara i gradi sliku budućnosti.

Plakat: RAZOTKRIVANJE_Gverovic_Ilic_B1

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *